Pomurska avtocesta: Romuna pogumno kradla gorivo, policisti so ju pri delu zasačili

Pogumna Romuna sta na parkirišču bencinskega servisa v Grabonošu na pomurski avtocesti kradla gorico. Načrpala sta ga za dobrih 450 evrov, pri čemer so ju s sekiro v medu zasačili policisti. Sedaj sta v rokah slovenskih varnostnih organov.
Policisti PP Gornja Radgona so včeraj malo po 2. uri obravnavali kaznivo dejanje tatvine in poskus storitve kaznivega dejanja velike tatvine na parkirišču bencinskega servisa Grabonoš. Po prijavi oškodovanca, da so mu odtujili gorivo iz rezervoarja tovornega vozila, so policisti ob prihodu na kraj zaznali prečrpavanje goriva iz drugega tovornega vozila.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta voznik in sopotnik tovornega vozila, državljana Romunije parkirala tovorno vozilo na parkirišču. Na levi in desni strani sta bili parkirani tovorni vozili madžarskih državljanov. Državljana Romunije sta iz drugega tovornega vozila prečrpala gorivo za okrog 450 evrov, kar so na kraju zaznali policisti.

Od črpanja goriva iz prvega tovornega vozila pa že prej zaradi zalotitve s strani oškodovanca odstopila. Predmeti, ki so bili uporabljeni pri kaznivem dejanju so bili zaseženi in bodo skupaj s kazensko ovadbo poslani na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.