Pomurska avtocesta: Iz tovornjaka ukradli za 20.000 evrov kave; Ljutomer: Med košnjo našla vrečko z bombo in naboji

Tudi primer, ki se je pred dnevi zgodil ob pomurski avtocesti potrjuje, da nepridipravi ne izbirajo plena. Pomurski policisti so namreč prejeli prijavo, da je bilo v nočnem času na bencinskem servisu v Grabonošu v občini Sveti Jurij ob Ščavnici vlomljeno v tovorno vozilo romunskih registrskih označb, v Ljutomeru pa je občanka med košnjo trave naletela na vrečko z bombo in naboji.
Policisti so prejeli prijavo, da je bilo v noči na 17.5.2019 na bencinskem servisu v Grabonošu vlomljeno v tovorno vozilo romunskih registrskih številk. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na parkirnem prostoru ob bencinskem servisu odstranil ključavnico na vratih priklopnika, ter na več mestih prerezal cerado in si iz vozila protipravno prilastil filtre kave Lavazza. Skupaj si je neznani storilec prilastil malo manj kot 1.700 kg kave, katere vrednost znaša okrog 20.000 evrov. Z dejanjem je bila oškodovana družba iz Romunije. Policisti policijske postaje Gornja Radgona za neznanim storilcem zbirajo obvestila.

Med košnjo naletela na vrečko z bombo in naboji

S strani občanke so bili policisti PP Ljutomer 17.5.2019, obveščeni, da je na območju Ljutomera našla vrečko z granato in naboji. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila med košnjo trave, pod smreko, v grmičevju ob lokalni cesti, najdena manjša PVC vrečka z neznano vsebino. Na kraj sta prišla bombna tehnika iz GPU UPS SE OPZ, katera sta vsebino pregledala in ugotovila, da se v originalni varnostni PVC embalaži nahaja ročna bomba M75. Na dnu vrečke pa je bilo še 15 nabojev, kalibra 7.62 mm. Bombna tehnika sta ročno bombo zavarovala za nadaljnjo preiskavo in jo prevzela v hrambo.

Policisti PP Ljutomer nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.