Pomurska avtocesta: Državljana Hrvaške nezakonito prevažala pet tujcev

Pomurski policisti so tokrat imeli kar nekaj dela z dvema hrvaškima državljanoma, ki sta nezakonito prevažala pet tujcev, državljanov Turčije. Osebni avtomobil so zaustavili na pomurski avtocesti.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so predvčerajšnjim na avtocestnem počivališču M. Sobota – Sever v smeri Maribora zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke VW Sharan hrvaških registrskih številk, katerega je vozil 19-letni državljan R. Hrvaške. Poleg voznika je bil v vozilu še 25-letni državljan R. Hrvaške.

Pri kontroli potnikov so policisti odkrili pet tujcev – državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način in brez ustreznih listin vstopili v R. Slovenijo. Med tujci sta bila tudi dva otroka. Ugotovljeno je bilo, da sta državljana R. Hrvaške proti plačilu tujce prevažala v R. Avstrijo. Po končanem postopku bodo tujci predani hrvaškim varnostnim organom.

Zoper državljana hrvaške je bilo odrejeno pridržanje in bosta s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedan prehod meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1 privedena k preiskovalnemu sodniku.