Pomurska avtocesta: Dolinsko nadzorna točka in nič več počivališče

Na počivališču Dolinsko na pomurski avtocesti, iz smeri Madžarske proti Mariboru, ki so ga preuredili v nadzorno točko, je v ponedeljek potekala prva akcija nadzora (DARS, Policija in FURS). Do konca tedna bo sledila še ena, ko bodo med drugim preverjali tudi zimsko opremo tovornjakov in kršitelje kaznovali.
Na pomurski avtocesti, v bližini izvoza za Turnišče so z gradbenimi deli zaključili, na po novem nadzorni točki Dolinsko-sever pa je minuli ponedeljek stekla prva akcija. Kot so pred časom pojasnili medijem pristojni, so se za vzpostavitev nadzorne točke za izločanje težkih tovornih vozil pri DARS-u odločili z namenom zagotavljanja učinkovitejše in lažje kontrole prometa. Iz smeri Maribora proti Madžarski Dolinsko ostaja le počivališče.

Kot izvajalec del je z javnim razpisom bilo izbrano podjetje Pomgrad, podpis pogodbe v skupni vrednosti 397.799,41 evra pa so opravili 2. avgusta. S samimi deli so začeli 13. avgusta in jih sklenili dokončati do 15. novembra. Dolinsko bo tudi namenjeno izločanju neustrezno opremljenih, še posebej v času zimskih razmer, in pretežkih tovornjakov. Kontrolna točka bo predvidoma lahko še služila kot zbirno mesto v primeru izrednih dogodkov na pomurskem avtocestnem kraku, kot je to bil primer med vajo Pomurka 2012.

Še ena pridobitev: Na počivališču Murska Sobota-sever podest za čiščenje snega oz. ledu

Na počivališču Murska Sobota-sever, torej iz smeri Madžarske, od koder dnevno prihaja močan vstopni tok tranzitnih tovornjakov v Slovenijo, po novem stoji podest za čiščenje snega oz. ledu. Na DARS-u so zapisali, da bodo njegovo uporabo s strani tovornjakarjev spremljali ter se nato odločali za postavitev podestov še na drugih lokacijah.