Pomurska avtocesta: 52 prekoračitev hitrosti

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so drugi dan novega leta na pomurski avtocesti, na počivališču Dolinsko – sever izvajali poostreni nadzor prometa, pri čemer je bilo ugotovljenih kar 52 prekoračitev hitrosti.
Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so minulo nedeljo izvedli poostren nadzor cestnega prometa na pomurski avtocesti A5 na počivališču Dolinsko – sever, v smeri Maribora. Namen poostrenega nadzora je bil umirjanje hitrosti na pomurski avtomobilski cesti, kjer je največja dovoljena hitrost omejena na 110 km/h.

V 4-urnem poostrenem nadzoru je bilo ugotovljenih 52 prekoračitev hitrosti, 3 vozniki osebnih vozil so prekoračili dovoljeno hitrost za več kot 60 km/h. Najvišja hitrost voznika osebnega avtomobila je bila 206 km/h. Vsem trem voznikom je bila izrečena globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk. Vsi kršitelji so bili preizkušeni z elektronskim alkotestom, kateri pa v nobenem primeru ni reagiral na alkohol.

“Na avtocestah je hitrost pogosto zelo velika in je tesno povezana z najhujšimi posledicami, ki nastanejo ob prometni nesreči zato svetujemo, vozite previdno in v skladu s cestno prometnimi predpisi,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

V Ljutomeru na Silvestrovo zgorelo kar šest vozil

31.12.2021, malo pred 23.00 uro, so bili policisti obveščeni o požaru na dvorišču poslovnega subjekta na območju PP Ljutomer. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je zagorel osebni avtomobil, s katerega se je požar razširil še na pet drugih vozil, ki so popolnoma zgorela. Vzrok požara zaenkrat še ni ugotovljen. Policisti še zbirajo obvestila. Tuja krivda za požar je zaenkrat izključena. Po nestrokovni oceni je nastalo med 40.000 in 45.000 evrov škode.