Pomurska avtocesta: 214 km/h izven naselja Turnišče

Pomurski policisti so tokrat imeli polne roke dela in sicer na pomurski avtocesti. Minuli petek so obravnavali veliko prehitrega voznika, minulo soboto pa še prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.
Minuli petek, 24. septembra so policisti na pomurski avtocesti A5 izvedli poostren nadzor cestnega prometa. V 39. primerih smo ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost je bila 214 km/h, ki je bila malo po 9. uri izmerjena izven naselja Turnišče. Vozniku osebnega avtomobila, 41-letnem državljanu Italije, ki je vozil osebni avtomobil Audi je bila izrečena globa 1200 evrov in izrečenih 9 kazenskih točk.

Med nadzorom je bilo ugotovljenih še 14 kršitev zaradi nepravilnosti glede nalaganja tovora in 5 drugih kršitev.

Sopotnik v vozilu hudo telesno poškodovan

Minulo soboto, malo pred 14. uro se je na pomurski avtocesti iz smeri Turnišča v smeri Lendave zgodila prometna nesreča z hudo telesno poškodbo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je državljan Romunije zaradi neprilagojene hitrosti trčil v desno odbojno ograjo, nato pa se je vozilo večkrat obrnilo. V vozilu sta bili še dve osebi. Ena oseba je pri prevračanju padla iz vozila in se hudo telesno poškodovala. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.