Pomurke zmagovalni niz podaljšale tudi na gostovanju v Radomljah

Aktualne državne in pokalne prvakinje so zmagovalni niz podaljšale tudi na gostovanju v Radomljah. Gostiteljice so sicer povedle v 13. minuti, a so Pomurke s tremi zadetki v manj kot desetih minutah izid preobrnile v svojo korist.
Nogometašice ŽNK NONA Pomurje Beltinci so po domačem vodstvu zabile kar devet zadetkov, tako kot na četrtkovi pokalni tekmi s Koprom pa je bila najučinkovitejša igralka srečanja Tjaša Tibaut. Izkušena Sobočanka se je razveselila “hat-tricka,” dvakrat je bila uspešna prva strelka lanske sezone Špela Kolbl. V dobri ekipni predstavi so se med strelke vpisale še Kim Juršnik, Albinca Čizmazija, Kaja Korošec in Sara Makovec, domačinke pa je še dvakrat rešil okvir gola.

“Vodilni gol Radomljank nam je dal dodatno motivacijo. Če smo želele dobiti tekmo, smo morale doseči gol. Mislim, da smo igrale dobro, saj smo si že pred njihovim vodstvom pripravile priložnosti, vendar jih nismo izkoristile. Zavedale smo se, da bomo s potrpežljivo igro in osredotočenostjo pred domačim golom prej ali slej zadele ter tudi povedle. To nam je uspelo zelo hitro. Tako da lahko povemo, da nas je domači gol podžgal,” je po visoki zmagi dejala Tjaša Tibaut.

Najizkušenejša igralka v zasedbi trenerja Sandija Bauerja je v tem tednu nakazala, da je močno izboljšala strelsko formo: “Na vsaki tekmi želim biti boljša, odpraviti individualne napake ter maksimalno pomagati ekipi do zmage. Verjamem, da se bo trud izplačal in da bom v pravem trenutku na pravem mestu, da ekipi pomagam doseči zadetek. Ni pomembno, če bo to z dobro potezo, asistenco ali golom, šteje le, da je z namenom – za zmago.”

Popoln nogometni vikend Pomurk so z dobrimi rezultati potrdile tudi mladinske selekcije kluba. Sicer oslabljena kadetska ekipa ŽNK NONA Pomurje je s 3:0 premagala Olimpijo, mrežo katere sta zatresli Noelle Vilčnik in Nina Kajzba. Vilčnikova je bila štirikrat natančna tudi na nedeljski preizkušnji lige DU15, Pomurke pa so z 10:0 odpravile prav Olimpijo. Treh golov se je veselila Hana Serec, piko na i visoki zmagi je postavila Zala Balažic, prvih dveh zadetkov v dresu Pomurja pa se je veselila novinka Nika Jurkovič.

Uspešna je bila tudi najmlajša četa, ki tekmuje na državni ravni. Selekcija do 13 let je v Šalovcih odigrala drugi turnir državnega prvenstva ter z zadetkoma Hane Serec premagala Trboveljčanke in Mariborčanke.