Pomurke v Kopru z odliko opravile s prvo ligaško preizkušnjo, vrnil se je Sandi Bauer

Nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v Kopru z odliko opravile s prvo ligaško preizkušnjo. Državne in pokalne prvakinje so na Bonifiki napolnile mrežo Koprčank in z visoko zmago pokazale, da so misli po koncu kvalifikacij UEFA Lige prvakinj preusmerile v domače obveznosti.
Pomurke so v Kopru slavile z 0:9, Anja Prša je znova zadela neposredno iz kota, Ema Horvat je dosegla prvi gol v članski konkurenci, prvega uradnega zadetka v dresu Pomurja pa se je veselila Kim Juršnik. Zmago so potrdile še Sara Makovec, Luana Zajmi, Špela Kolbl in Tjaša Tibaut, ki je golu dodala kar pet asistenc.

Zasedbe v rumeno-modrem prvič po skoraj treh letih ni vodila Nuša Ladinek, ki je po koncu kvalifikacijskega turnirja odstopila s položaja trenerke članske ekipe. Vodstvo kluba se je ob nekaj možnostih odločilo za rešitev, ki pozna zakonitosti ženskega nogometa. V vrste Pomurja se je vrnil Sandi Bauer, ki je člansko ekipo vodil že v začetku sezone 2016/17, pred tem pa je nekaj let deloval v mladinskem pogonu kluba in bil pomočnik trenerja Bojana Jančarja.

Načrti kljub trenerski zamenjavi ostajajo enaki, poudarja novi strateg Sandi Bauer: “Cilji so nespremenjeni, saj Pomurje vselej meri najvišje. Ob sklenitvi sodelovanja smo se dogovorili, da storimo vse za ponovitev uspeha iz minule sezone ter ponovno osvojimo naslov državnih in pokalnih prvakinj. Naše želje so visoke, cilji ravno tako.”

“Večino deklet poznam že od prej, zato ne bom imel preglavic z uvajanjem, tudi z novinkami ne bo težav. Res je, da je Nuša Ladinek ekipo vodila skoraj tri leta, vsak trener pa ima drugačen način dela, zato dekleta najprej čaka nekaj prilagajanja na nove zahteve in metode dela, a je to del nogometa,” pravi Bauer, ki si je pred dnevi ogledal tudi tekme UEFA Lige prvakinj, moč svojih varovank pa je spoznal tudi na tekmi v Kopru.

Enainštiridesetletni trener ne napoveduje pretiranih rošad: “Veliko sprememb v igri ne bo. Morda se bomo odločili za spremembo v igralnem sistemu, bolj verjetno pa je, da bo katera od igralk zamenjala svoj položaj. Vsak trener ima svojo vizijo in pogled na igro, kar pa ne pomeni, da je bilo v preteklosti slabo, a bomo skušali na zelenici preizkusiti tudi nekaj novosti. Zagotovo bi bilo dobrodošlo, če bi lahko okrepili širino kadra, saj so trenutno izven pogona poškodovane Vita Žolek, Neli Hofman in Nika Čuček, ki jim vsi v klubu želimo hitrega povratka na igrišče.”

Člansko ekipo Pomurja nova preizkušnja čaka že v nedeljo, ko se bodo ob 11. uri v Bratoncih pomerile z zasedbo Cerkelj.