Pomurke napolnile mrežo Koprčank

Predvčerajšnjim so bile odigrane tekme Ženskega pokala Slovenije. Polfinalno vstopnico si je prigrala tudi ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci, ki je na domači zelenici napolnila mrežo Koprčank.
Pomurke, ki so v nedeljskem derbiju vrha SŽNL premagale Krim, v torek pa pod bratonskimi reflektorji dobile prijateljski dvoboj z zagrebškim Dinamom, so branjenje pokalne lovorike pričele z visoko zmago. Primorke so se na Obalo vrnili z desetimi žogami v svoji mreži, nekdanja reprezentančna vratarka Eva Vambergar je šestkrat klonila že v prvem polčasu. S štirimi zadetki je bila najbolj razpoložena Tjaša Tibaut, ki je trikrat zadela v drugem polčasu. “Hat-tricka” se je razveselila Sara Makovec, v prvem delu srečanja je bila dvakrat uspešna Špela Kolbl, izid prvega polčasa pa je z lepim udarcem postavila Tjaša Nemec.

Domači strateg Sandi Bauer, ki zaradi poškodb ni računal na Luano Zajmi, Vito Žolek in Neli Hofman, je nekoliko premešal začetno enajsterico, tako je prvič po prehodu med članice tekmo začela 17-letna Ema Horvat. Pomurke kljub temu niso imele težav z zasedbo Kopra, saj so na domači zelenici gospodarile od uvodne minute. “Že pred začetkom srečanja smo se zavedale, kakšna tekma nas čaka in da ne smemo podcenjevati nasprotnika. V tekmo smo krenile s pravo mero resnosti in z dobrim pristopom hitro strle odpor tekmeca,” je po visoki zmagi dejala strelka šestega zadetka Tjaša Nemec.

Državne in pokalne prvakinje že v nedeljo čaka nova ligaška preizkušnja, rumeno-modre bodo v sklopu petega kroga državnega prvenstva gostovale v Radomljah. “V nedeljo pričakujem težko tekmo, vendar se vsaka igralka zaveda svoje kakovosti. Če bomo v tekmo krenile, tako kot znamo, z veliko mero borbenosti, potrpežljivosti in samozavesti, nam tri točke ne bi smele uiti iz rok,” poudarja mlajša od dvojčic Nemec.

Nogometašice ŽNK NONA Pomurje Beltinci do oktobrskega reprezentančnega premora, v katerem se bo članska reprezentanca Slovenije v Murski Soboti udarila z evropskimi prvakinjami in svetovnimi podprvakinjami Nizozemkami, čakata še dve tekmi.