Pomurke dobile še šesto ligaško preizkušnjo sezone

Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci je minulo dobila še šesto ligaško preizkušnjo sezone. Pomurke so v Ajdovščini slavile z izidom 0:9, s tremi zadetki se je izkazala Luana Zajmi, ki je v teh dneh ena od desetih članic Pomurja z reprezentančnimi obveznostmi.
Albinca Čizmazija, Ema Horvat, Kim Juršnik, Ines Sok in že omenjena Luana Zajmi so z mladinsko reprezentanco odpotovale v Italijo, kjer jih čaka kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo. Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič so znova del članske izbrane vrste, ki 4. in 8. oktobra odigrala novi kvalifikacijski preizkušnji. Slovenke bodo v prihodnjem tednu gostovale v Turčiji, že v petek pa bodo v soboški Fazaneriji gostile pravi praznik ženskega nogometa.

Na murskosoboški Fazaneriji se bosta udarili reprezentanci Slovenije in Nizozemske, ki je aktualna evropska prvakinja in svetovna podprvakinja. V Mursko Soboto prihaja prava velesila ženskega nogometa, ki bo zaradi poškodbe pogrešala nekaj zvezdnic, a bo kljub temu v vlogi izrazitega favorita. Slovenke kljub temu niso vnaprej izobesile bele zastave.

“Tekma z evropskimi prvakinjami in svetovnimi podprvakinjami bo zagotovo pritegnila veliko pozornosti. Upamo, da bo v Fazanerijo prišlo veliko gledalcev. Ponuja se priložnost, da kot ženska reprezentanca dokažemo svojo kakovost, in pokažemo, da lahko igramo tudi proti najboljšim,” pred tekmo poudarja Sara Makovec, sicer ena od petih reprezentantk iz vrst ŽNK NONA Pomurje Beltinci. V reprezentanci sicer najdemo še osem igralk še osem igralk, ki so rumeno-modri dres nosile v preteklosti, to so Mateja Zver, Zala Meršnik, Sara Agrež, Dominika Čonč, Kaja Eržen, Evelina Kos, Kristina Erman in Sara Ketiš. Nuša Ladinek, do poletja trenerka članske ekipe Pomurk, v izbrani vrsti opravlja vlogo pomočnice selektorja Boruta Jarca.

Ob tem velja opozoriti, da bodo Fazanerijo že pred tekmo zasedla najmlajša dekleta. ŽNK NONA Pomurje Beltinci v sodelovanju z ŽNK Goričko Stanjevci in NZS ob 16. uri na soboškem igrišču z umetno travnato površino pripravlja festival Rada igram nogomet, ki je namenjen najmlajšim in vsem, ki bi se radi pobližje seznanili s prvimi nogometnimi koraki. “Festival Rada igram nogomet pred tekmo za mlajše igralke pomeni ogromno, saj da dekletom še več zagona in želje za to, da igrajo nogomet. Morda se še kakšno mlajšo igralko prepriča v treniranje nogometa,” sporoča vezistka iz Ljutomera.

Spopad Slovenk in Nizozemk se bo v Fazaneriji pričel ob 19. uri, Nogometna zveza Slovenije pa je omogočila brezplačen ogled tekme, ki si jo bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu.

FOTO: BRous/ŽNK Pomurje Beltinci