Pomurje: Med akcijo za večjo varnost kolesarjev ugotovljenih 83 kršitev

Med 6. in 31. majem je potekala nacionalna akcija za večjo varnost kolesarjev. V tem času so policisti poostreno nadzirali tako kolesarje kot tudi druge udeležence v prometu in po državi skupno ugotovili 1.228 kršitev, od tega 83 v Pomurju. Od tega so 1.021 prekrškov storili kolesarji, 207 prekrškov pa vozniki motornih vozil.
“Cilj akcije je bil omogočiti varno kolesarjenje na javnih cestnih površinah, zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev in povečati uporabo zaščitne kolesarske čelade. Na območju PU M. Sobota so bili v omenjenem obdobju kolesarji udeleženi v 4 prometnih nesrečah. En kolesar se je hudo in trije lahko telesno poškodovali. Tri prometne nesreče so povzročili kolesarji. V povezavi z varnostjo kolesarjev v cestnem prometu smo policisti ugotovili 83 kršitev kolesarjev, v 25 primerih je bilo izrečeno opozorilo in v 58 primerih pa globa. Med kršitvami je bilo 18 kolesarjev, ki so vozili pod vplivom alkohola,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Policisti so izrekli 427 opozoril. Kolesarjem je bilo odrejenih 881 alkotestov, pri 76 so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola.