Pomurje bi z evropskim poslancem veliko pridobilo

V primeru, da bo vsaj eden izmed osmih slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu iz Pomurja, bo regija imela bistveno večje možnosti, da nadoknadi velik razvojni zaostanek.
EU je dobra stvar. Prinesla nam je denar za gradnjo infrastrukture po številnih slovenskih občinah, študij v tujini za mlade, brezplačno mobilno gostovanje, evro in še mnogo več. Vsekakor pa je še veliko prostora za izboljšave.

Pomurci si jih lahko želimo predvsem na področju skladnega regionalnega razvoja. Stopnja razvitosti Zahodne Slovenije je namreč skoraj 50% višja od Vzhodne, katere najmanj razviti del je prav Pomurje. Eden izmed razlogov za tako veliko razvojno vrzel se gotovo skriva tudi v dejstvu, da večji del Vzhodne Slovenije še ni imel poslanca v Evropskem parlamentu.

Najbolje kaže Jožefu Horvatu

Izmed pomurskih kandidatov na letošnjih volitvah v Evropski parlament ima glede na prepoznavnost in položaj na listi največ možnosti za izvolitev Jožef Horvat. Vodja poslanske skupine Nove Slovenije na listi NSi kandidira na drugem mestu.

Analitik javnega mnenja pri agenciji Valicon Andraž Zorko je za STA izrazil prepričanje, da bo poleg nosilke liste Ljudmile Novak mesto v Evropskem parlamentu s preferenčnimi glasovi zelo verjetno uspelo osvojiti še nekomu z liste NSi. To bi lahko bil prav Horvat.

Pretekli rezultati so dobri obeti za prihodnost

Na področju črpanja evropskih sredstev je Jožef Horvat dosegel pomembne rezultate. Na njegov predlog je namreč Odbor za zadeve EU, ki mu je predsedoval, sprejel ključne zavezujoče sklepe, da je lahko Slovenija iz finančne perspektive 2007-2013 počrpala vsa kohezijska sredstva v višini 4,1 milijarde EUR.

Prav tako je Državni zbor na njegov predlog sprejel podaljšanje Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v višini 3,5 milijona EUR. Ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je Vlado RS pozval, da “dokončno spozna, da je Prekmurje tako kot Ljubljana del slovenske države in da je nujno potrebno sprejeti konkretne ukrepe, da se razvojni zaostanek te regije zmanjša.” Opozoril je na pomanjkanje bolje plačanih delovnih mest v naši regiji ter na zaskrbljujoče statistike glede odseljevanja mladih in brezposelnosti.

Oddajte glas tistemu, ki mu najbolj zaupate

V nedeljo ne bomo odločali zgolj o prihodnosti Evropske unije, ampak tudi o prihodnosti naše regije. V primeru, da bo vsaj eden izmed osmih slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu iz Pomurja, bo regija imela bistveno večje možnosti, da nadoknadi velik razvojni zaostanek. Zato je pomembno, da se udeležimo volitev ter v Evropski parlament izvolimo izkušene in aktivne posameznike, ki so sposobni sklepati kompromise in prepričati večino za podporo svojim predlogom.

 

 

Gre za predvolilni oglas. Spletni medij Lendavainfo.com z vsebino ni povezan.
Naročnik oglasa je NSi.