Pomgrad končal z izgradnjo hotela Mond

V začetku decembra je podjetje Pomgrad zaključilo gradbena dela na objektu hotel Mond v Slovenskih Goricah, ki smo ga gradili za investitorja HIT d.d.. Gradnja z vsemi pripravami vred je trajala slabih 9 mesecev in skladno s predvidenimi roki, skupna vrednost Pomgradovega dela investicije pa je znašala 3,5 mio EUR.

Gre za sodoben energetsko učinkovit hotel s 35 sobami in petimi apartmaji, ki je tudi prestal kategorizacijo in si prislužil štiri zvezdice superior. Gradnja hotela je sicer ena izmed redkih novogradenj na širšem območju Maribora. Zaradi inovativne arhitekturne izvedbe in kratkega roka, je bila gradnja projekta izjemno zahtevna. Zato je projekt za družbo Pomgrad tudi pomemben referenčni turistični objekt, s katerim si obetamo možnosti za nova konkuriranja na precej večjem sosednjem hrvaškem trgu naložb v turistične objekte.

Objekt je prve goste gostil že v sredini lanskega decembra

“Arhitekturna zasnova novega hotela sledi oblikovalskemu konceptu obstoječe igralnice. Enostavna, krožna tlorisna zasnova hotela je racionalno zasnovana. Atraktivni videz stavbe je dosežen z dinamično oblikovanostjo hotelskih teras, ki se v enakomernem zamiku vrtijo okrog osnovnega krožnega jedra. Uporabljeni so primarni materiali kot so beton, jeklo in steklo,” pojasnjuje Pomgradov dipl. inž. gradb. Robert Krajnc, sicer vodja gradbišča.

Krožna oblikovanost hotela omogoča centralno lego komunikacijskega jedra in s tem zmanjšuje površine namenjene komunikacijam. Tlorisi 35 sob in 5 hotelskih suit so tipizirani, kar dodatno prispeva k optimizaciji objekta. V pritličju je kongresna dvorana za 120 obiskovalcev, bar za 74 gostov, v povezovalnem hodniku restavracija za 50 gostov, v 4. nadstropju pa se nahaja hotelski wellness z notranjim in zunanjim masažnim bazenom.