Pomanjkanje igralcev: ND Zvezda iz Doline izstopa iz MNZ Lendava in se podaja v mali nogomet

Kot so sporočili iz vodstva nogometnega društva Zvezda iz Doline, bodo ti v prihodnjih dneh izstopili iz Medobčinske nogometne zveze Lendava, in se bodo priključili Medobčinski zvezi klubov malega nogometa Murska Sobota. Poglavitni razlog za takšno odločitev je pomanjkanje igralcev, pravi predsednik rdeče-belih Erik Gal in dodaja, da je situacijo poslabšala še epidemija koronavirusa.
Kot kaže, bo Medobčinska nogometna zveza Lendava ostala brez enega člana, to je brez ND Zvezda iz Doline, saj bodo ti predvsem zaradi manka igralcev prestopili v Medobčinsko zvezo klubov malega nogometa Murska Sobota. Kot so sporočili iz omenjenega nogometnega društva, se je tako odločila skupščina društva, a da bi se kaj takega lahko pripetilo so nekateri člani Zvezde namigovali že nekaj časa. V društvu med drugim kot težavo navajajo še odnos zveze (MNZ Lendava) do nogometnih društev, pred kratkim pa se je, spomnimo, na relaciji MNZ Lendava – ND Zvezda Dolina že zakuhal manjši spor.

“V teh dneh smo stopili v kontakt z vodstvom Medobčinske zveze klubov malega nogometa Murska Sobota. To pomeni, da bomo od naslednje sezone naprej igrali mali nogomet na travi, s tem pa bomo postali prvo nogometno društvo z območja Občine Lendava (razen veteranske ekipe Lakoša), ki bomo svoje moči z nasprotniki merili na manjši zelenici, a še vedno s srcem, kot se za drugo najstarejšo nogometno društvo v okolici spodobi.” Kot je za naš spletni portal dejal Erik Gal, predsednik, to seveda ne pomeni, da se povsem poslavljajo od klasičnega nogometa saj možnosti, da se vrnejo, v kolikor se popravi situacija z igralskim kadrom, seveda so.

“To, da je igralcev manj, je dejstvo, ki je prisotno že več let,” je dejal Gal, ki meni, da je mogoče povsem realno pričakovati, da bo še kakšno nogometno društvo prešlo v mirovanje, podobno kot NK Petišovci 2017, ali pa celo ugasnilo. “Mi si tega ne želimo, zato raje prehajamo na mali nogomet na travi. V tem trenutku nam za normalno in brezskrbno igranje manjka okrog 7 igralcev. To je rešitev, ki bi nas obdržala v članstvu MNZ Lendava,” je dejal sogovornik. Kot so za naš spletni portal že avgusta 2020 sporočili iz MNZ Lendava, se nogometna društva že dlje časa spopadajo z mankom igralskega kadra, pri nekaterih se to pozna manj, pri nekaterih bolj in pričakujejo, da se bodo tovrstne težave v prihodnje le še stopnjevale. Podobno je tudi na področju sojenja, saj je mladih sodnikov vse manj oz. jih praktično ni.