Pomanjkanje domačega igralskega kadra: NK Gaberje in Kapca bosta igrala pod enim tekmovalnim imenom

Iz Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Lendava so pred nekaj dnevi na elektronske naslove novinarjev in medijev poslali nov razpored tekem v medobčinski nogometni ligi (MNL) Lendava za jesenski del tekmovanja. Razlog? Nogometni društvi Gaberje in Kapca bosta zaradi pomanjkanja domačih igralcev v prihajajoči sezoni nastopili pod skupnim tekmovalnim imenom.
Težava z mankom igralcev v MNL Lendava je zgodba z dolgo brado. Težave se sicer kažejo že več let, prvi pa je takšni situaciji podlegel NK Petišovci 2017, ki tudi letošnje leto ne bo tekmoval v tej priljubljeni nogometni ligi. Svoj lonček so pred časom pristavili še pri ND Zvezda iz Doline, ki so se zaradi enakih težav odločili igrati mali nogomet, sedaj pa sta se zaradi enakih razlogov pod eno tekmovalno ime združila še soseda, ND Gaberje in Kapca. V nekaj letih je tako MNL Lendava izgubila tri nogometna društva, težave pa je še dodatno poslabšala epidemija koronavirusa -pa ne zgolj kadrovsko temveč tudi finančno.

Kot nam je včeraj v telefonskem pogovoru razložil Mihael Režonja, predsednik ND Panonija Gaberje, so se s sosednjim ND Kapca združili na željo slednjih. “Sezone najbrž ne bi speljali, domačih igralcev nimamo dovolj, svoje pa bi dodalo še morebitno zaprtje mej. Uslišali smo željo Kapce, saj s slednjimi gojimo dobre prijateljske odnose,” je uvodoma dejal Režonja. “Na Kapci imajo kadrovske težave, imajo devet igralcev, kar je seveda premalo, z združitvijo pa jih bomo imeli 22. Pri nas se bomo čez čas igralcem iz tujine (Madžarske) zahvalili za sodelovanje, kar pomeni, da bodo ekipo pretežno sestavljali le domači fantje iz obeh vasi,” je še dejal sogovornik.

Domača srečanja bodo se igrala izmenjujoče enkrat na Kapci spet drugič v Gaberju, enako bo s pokrivanjem sodniških in drugih stroškov, ki so potrebni za nemoteno odvijanje nogometnih tekem. ND Kapca je zaenkrat v mirovanju, to naj bi veljalo za obdobje enega leta, a sogovornik dopušča možnost, da bosta ekipi pod skupnim imenom igrali dlje časa. Malibu Panonija GA-KA je novo tekmovalno ime na prvenstveni razpredelnici, težav z združitvijo obeh društev pa ni bilo. MNL Lendava se bo pričela 22.8.2021, ko bo na sporedu prvi krog, ekipa pa bo v prvem krogu zaigrala proti Renkovcem.