Pomagajmo čebelarskima društvoma Kobilje-Dobrovnik in Velika Polana do učnih čebelnjakov!

Prva osebna zavarovalnica v sklopu družbeno odgovornega projekta Dan prihodnosti, že drugo leto spodbuja razvoj slovenskega čebelarstva in prenos znanja na mlade čebelarje. Skupaj s partnerjem Čebelarsko zvezo Slovenije nameravajo skupno štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na osnovnih in srednjih šolah, nameniti sponzorska sredstva za postavitev štirih učnih čebelnjakov s panji in čebeljimi družinami. Z območja Prekmurja sta to čebelarski društvi Kobilje-Dobrovnik in Velika Polana.
“Čebelarstvo ima v našem okolju dolgo tradicijo. Kako da ne, ko pa imamo prečudovito naravno okolje, ki ga spomladi krasijo polja rumene oljne ogrščice, na obronkih gozdov cveti akacija, v okolici lipa in drugo drevje, na travnikih in vrtovih pa rastejo rože pisanih barv. Učenci DOŠ Dobrovnik, ki so vključeni v čebelarski krožek, si neizmerno želijo lastnega čebelnjaka v bližini šole, da bi lahko tekom celega leta opazovali in spremljali življenje čebel, se učili dela z njimi in ob tem odrasli v odgovorne ljudi, ki jim je mar za zdravo naravno okolje,” so zapisali pri DOŠ Dobrovnik.

Med šest upravičencev, ki so ustrezali razpisnim kriterijem in se v glasovanju potegujejo za prejem čebelnjaka so čebelarska društva:

– Čebelarsko društvo Kobilje-Dobrovnik
– Čebelarsko društvo Šmarje pri Jelšah
– Čebelarsko društvo Laško
– Čebelarsko društvo Trebelno-Mokronog
– Čebelarsko društvo Velika Polana
– Čebelarsko društvo Kočevje

“Zaščita čebel je investicija v trajnostno prenovo in ustvarjanje bolj varnega okolje za prihodnje generacije. S tem projektom želimo izpostaviti pomembno vlogo čebel za obstoj naše družbe in hkrati vabimo vsakega posameznika, poslovnega partnerja in prijatelja, da se nam s svojo simbolično podporo pridruži ob širitvi čebelarskega znanja med mladimi,” je zapisal Janez Kranjc, predsednik uprave Prve zavarovalnice.

S svojim oddanim glasom za Čebelarsko Društvo Kobilje-Dobrovnik ali/in za Čebelarsko društvo iz Velike Polane boste pripomogli, da se mladim krožkarjem uresničijo sanje in pridobijo nov učni čebelnjak s tremi čebeljimi družinami, ki bo postavljen v bližini osnovnih šol.

Glasujete lahko na sledeči spletni povezavi https://www.prva.si/druzbena-odgovornost/dan-prihodnosti/prvacebela-glasovanje/  ali na www.prva.si.