Policisti znova poročajo o katastrofalnih pnevmatikah na tovornem vozilu

Kot kaže, se bodo policisti na pomurski avtocesti morali vse bolj ukvarjati s pnevmatikami tovornih vozil. Tudi tokrat so namreč ustavili in kontrolirali tujega državljana, ki je na tovornem vozilu, s katerim je upravljal, imel nameščene povsem do konca obrabljene pnevmatike.
Policisti Postaje prometne policije so včeraj na počivališču pomurske avtoceste izven naselja Murska Sobota ustavili in kontrolirali 36 – letnega državljana hrvaške, ki je vozil tovorno vozilo s polpriklopnikom hrvaških registrskih številk. Pri kontroli dokumentov in pregledu vozilo je bilo ugotovljeno, da vozilo ni tehnično brezhibno, saj nima brezhibnih pnevmatik na polpriklopnem vozilu.

Pnevmatike so bile izrabljene po celotni tekalni površini tako, da se je videl karkaso pnevmatike. Vozilo je bilo do odprave napak izločeno iz prometa, vozniku in podjetju pa izrečena globa v višini 2400 evrov.

“To je še eden izmed večih primerov kršitev tehnične brezhibnosti vozil na območju Pomurja, kjer vozniki, v zimskem času, ne spoštujejo določil Zakona o motornih vozilih glede tehnične brezhibnosti vozil, ki jih upravljajo. Policisti bodo s takimi poostrenimi kontrolami voznikov tovornih vozil nadaljevali do konca zimske sezone oziroma zimskih razmer,” sporočajo iz policijske uprave Murska Sobota.