Policisti včeraj našli ukraden avtomobil, obravnavali 96 odvrženih pnevmatik in odkrili v Romuniji ukraden Audi

Pomurski policisti so v minulih dneh imeli kar nekaj dela. Najprej so v Murski Soboti našli v Beltincih ukraden osebni avtomobil, za tem obravnavali primer, ko je neznanec v reko Ledavo zmetal kar 96 pnevmatik in na pomurski avtocesti odkrili v Romuniji leta 2015 ukraden Audi A6.
V Beltincih ukraden osebni avtomobil našli v Murski Soboti

Minulo soboto so policisti obveščali, da je bil v Beltincih ukraden osebni avtomobil znamke Renault Clio, kovinsko modre barve, letnik 2012. Predvčerajšnjim ob 9.15 uri so policisti PP Murska Sobota v Murski Soboti našli parkiran osebni avtomobil, ki je bil prijavljen kot ukraden.

Odvržene pnevmatike

S strani vodovarstvenega nadzornika vodotokov so bili policisti Policijske uprave Murska Sobota predvčerajšnjim obveščeni o večjem številu odvrženih pnevmatik v reko Ledavo na relaciji Gančani – Bogojina.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 3.10.2017 do prijave v strugo reke Ledave odvrgel 96 pnevmatik, ki so bile razmetane v dolžini enega kilometra. S strani ustrezne službe so bile pnevmatike odstranjene iz struge in odložene na obrežje reke.

Policisti o zadevi še zbirajo obvestila, zato prosijo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o odvrženih pnevmatikah, da jim to sporočite na najbližjo Policijsko postajo ali na tel. št. 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Policisiti odkrili ukraden Audi A6

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so 13. oktobra 2017 ob 1.37 uri na pomurski avtocesti na počivališču Dolinsko v sklopu izvajanja poostrenega nadzora nad nedovoljenimi migracijami in čezmejni kriminaliteti, zaustavili 32 – letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke Audi A6 bolgarskih registrskih številk.

Pri podrobnejši kontroli vozila letnik 2004 je bilo ugotovljeno, da je bilo le-to ukradeno v Romuniji leta 2015 in po tatvini registrirano v Bolgariji.

Policisti so vozilo zasegli. Zoper državljana Romunije pa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1 in Ponarejanja listin po 251. členu KZ-1, saj je imelo vozilo ponarejene listine o tehnični brezhibnosti.