Policisti v Murski Soboti obravnavali množični pretep, v Ljutomeru pa zasegli 155 sadik konoplje

Policisti v Murski Soboti so imeli kar nekaj dela z obravnavanjem množičnega pretepa v tamkajšnjem parku, dva udeleženca sta bila prepeljana v bolnišnico, ljutomerski policisti pa so zasegli kar 155 sadik prepovedane droge konoplje.
Minuli petek ob 00.48 uri je OKC PU Murska Sobota prejel prijavo s strani varnostne službe, da se na javni prireditvi v Murski Soboti pretepa več oseb, da sta na kraju ostala dva poškodovana udeleženca pretepa in, da so se ostali udeleženci pretepa razbežali. “Na kraju so bila zbrana prva obvestila in opravljen ogled kraja. Ugotovljeno je bilo, da se je dejansko pretepalo več oseb, dve osebi sta bili poškodovani in odpeljani v murskosoboško bolnišnico,” je zapisala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Policisti PP Murska Sobota so včeraj v popoldanskem času s strani Splošne bolnišnice Murska Sobota prejeli poškodbeni list iz katerega je razvidno, da sta bili dve osebi v pretepu lažje telesno poškodovani. Zdravljenje oseb sicer še ni končano. Dejanje policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje Nasilništva po 296. členu KZ-1. Po zbranih obvestilih bomo na ODT podali kazensko ovadbo.

Zasegli 155 sadik konoplje

Na podlagi odredbe sodišča so policisti PP Ljutomer predvčerajšnjim opravili hišno preiskavo pri 36 letnem moškem, ki ima na območju UE Ljutomer v najemu hišo z gospodarskim poslopjem. Policisti so našli in zasegli 155 sadik prepovedane droge konoplje, ki so bile v zaključni fazi rasti. Posajene so bile v za ta namen zgrajenem rastlinjaku. Odkrita je bila tudi obsežna oprema za hidroponično gojenje konoplje. Vsi predmeti so bili zaseženi.

Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1.