Policisti v Murski Soboti obravnavali krajo platišč Audija, ki je bil naložen na tovornjaku, v Ljutomeru vinjen moški policistoma grozil s smrtjo

Murskosoboški policisti so na avtocestnem počivališču v Murski Soboti obravnavali krajo originalnih platišč iz Audija, ki je bil naložen na tovornem delu tovornega vozila, v Ljutomeru pa je vinjen moški grozil policistu, da bo postrelil njega in njegovo družino.
Odtujena platišča s pnevmatikami in gorivo

Včeraj ponoči je na počivališču avtoceste v Murski Soboti neznani storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila znamke Mercedes, last podjetja iz Ljubljane. Na tovornem delu, kjer so bila naložena vozila znamke Audi je iz vozila Audi Q3 odtujil vsa štiri originalna lita platišča z pnevmatikami. Nastalo je za okrog 2.000 evrov škode.

Prav tako je neznani storilec na istem počivališču iz dveh rezervoarjev tovornega vozila državljanu Slovaške odtujil 1093 litrov goriva. Tatvina je bila ugotovljena na sedežu firme preko daljinskega odčitavanja.

Sopotnik žalil in grozil policistom

Policisti PP Ljutomer so danes malo po 1. uri med kontrolo cestnega prometa v Stročji vasi ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,97 mg/l alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. V času postopka z voznikom se je sopotnik v vozilu vmešaval v postopek in verbalno žalil policiste, za kar bo obravnavan v prekrškovnem postopku po ZJRM-1.

Ob 2.30 uri se je sopotnik iz vozila, ki je bil pod močnim vplivom alkohola, nahajal pred stavbo PP Ljutomer, kjer je zvonil in trkal po vhodnih vratih. V času od 00.00 do 05.00 ure na PP Ljutomer ni zagotovljene dežurne službe, zato so bili prostori PP Ljutomer tudi prazni, kar mu je bilo pojasnjeno. S strani policistov mu je bila nudena pomoč glede klica domov, ali taxi službe, kar je odklonil.

Moški se je do policistov začel grdo obnašati in resno groziti, da bosta ostala brez službe, da bo postrelil njiju in njune družinske člane. S strani policistov je bil pomirjen, nato se je vsedel pred vhod PP in tam nakaj minut počakal, nakar se je odpravil neznano kam. Zoper moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje, prav tako pa bo preverjana njegova zanesljivost glede nošenja in uporabe lovskega orožja, ki ga poseduje.

Opozorilo in poziv

24.2.2020 smo vas obveščali o vlomu v obmejno trgovino v naselju Kuzma, od koder so neznani storilci odtujili večjo količino tobačnih izdelkov. Ob tem državljane pozivamo, da v primeru, ko bi jim neznane osebe nelegalno poizkušale prodati cigarete oziroma se jim pojavi sum, da gre za prodajo ukradenih cigaret, o tem takoj obvestijo policijo na tel. št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.