Policisti v Beznovcih obravnavajo rop stanovanjske hiše, včerajšnji popoldan pa so obravnavali ilegalen prestop meje ter dopoldan prometno nezgodo

Iz policijske uprave Murska Sobota sporočajo, da policisti v Beznovcih obravnavajo rop stanovanjske hiše, z informacijami pa so skopi. Včerajšnji popoldan so obravnavali ilegalen prehod državne meje treh oseb ter obravnavali še prometno nezgodo.
Rop

Policisti so bili danes malo pred 10. uro obveščeni o ropu stanovanjske hiše v naselju Beznovci. Trenutno poteka ogled kraja dejanja, policisti storilce še iščejo. Po neuradnih podatkih naj bi storilec žensko zvezal in oropal, zatem pa pobegnil. Kot poročajo uporabniki na družbenih omrežjih, so policisti postavili cestne blokade na večih cestah na območju Pomurja, med drugim tudi v Radencih na mostu čez reko Muro.

“Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel v stanovanjsko hišo in starejšo žensko zvezal, ter si protipravno prilastil denar. S kraja je pobegnil s temnejšim vozilom. Ženska je bila pri dejanju poškodovana. Policisti so izvajali aktivnosti za prijete storilca, vključno s cestnimi blokadami. Vse očividce, ki bi karkoli vedeli o tem kaznivem dejanju prosimo, da nam to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 ali se oglasijo na najbližji Policijski postaji,” so sporočili iz policijske uprave Murska Sobota.

Tujci skriti v tovornem delu vozila

Včeraj malo po 14. uri so policisti bili policisti obveščeni o odkritju treh tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Ugotovljeno je bilo, da so se tujci nahajali v priklopniku tovornega vozila, ki je iz Srbije pripeljalo artikle v Spodnjo Ščavnico. Trije mladoletni državljani Afganistana so verjetno prerezali cerado in se skrili med tovor priklopnika tovornega vozila. Med postopkom so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom.

Prometna nesreča

Včeraj, okrog 9.30 ure je na relaciji Cezanjevci – Branoslavci voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na spolzkem vozišču zapeljala v obcestni jarek in se pri tem predvidoma lahko telesno poškodovala. Voznici je bil izdan plačilni nalog.