Pomurska avtocesta: Policisti odkrili ukradena štirikolesnika

Minuli torek so murskosoboški policisti imeli polne roke dela z državljanom Romunije, ki je v kombiniranem vozilu prevažal kar dva ukradena štirikolesnika.
Koliko ukradene “robe” se prevaža po Pomurski avtocesti nam najbrž ne bo nikoli znano, a dejstvo je, da so policisti na našem koncu zelo uspešni, saj precej pogosto poročamo o takšnih in drugačnih najdbah v prtljažnih prostorih manjših ali večjih vozil. En izmed takšnih primerov je tudi naslednji.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota in Postaje prometne policije Murska Sobota so minuli torek okrog 21. ure pri izvozu iz avtoceste v Lipovcih zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo Mercedes Sprinter romunskih registrskih številk, katerega je vozil 23-letni državljan Romunije. Pri pregledu tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da se pod večjim številom rabljenih avtomobilskih gum skrivata dva novejša štirikolesnika.

Ugotovljeno je bilo, da gre za štirikolesnika znamke BRP Canam, ki sta bila 21.9. 2017 ukradena v Franciji. Eden je letnik 2016, še nevozen, drugi pa letnik 2014. Skupna vrednost obeh vozil je okrog 25.000 evrov.

Osumljenemu državljanu Romunije je bila odvzeta prostost in je bil popoldan priveden k preiskovalnemu sodniku.