Policisti obravnavali poškodbo kolesarja, tatvino parfumov in našli še druge odtujene predmete ter obravnavali ilegalne migrante

Pomurski policisti so tudi tokrat imeli obilico dela. Obravnavali so poškodbo kolesarja, ko mu je voznica osebnega avtomobila odvzela prednost, obravnavali so še tatvino parfumov in pri storilcih kasneje našli še druge predmete ter vnovič obravnavali ilegalne migrante.
Poškodovan kolesar

Predvčerajšnjim, okrog 15.30 ure, je v Murski Soboti voznica osebnega avtomobila pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju. Le-ta se je v prometni nesreči lažje telesno poškodoval. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Tatvina parfumov

Predvčerajšnjim, okrog 17. ure je v trgovini v Murski Soboti neznani moški odtujil parfume, s kraja zbežal in se odpeljal z osebnim avtomobilom. S strani policistov je bilo vozilo zaustavljeno na izvozu avtoceste – Vučja vas. Med pregledom vozila in štirih potnikov (dva državljana Slovenije, en državljan BiH in en državljan Srbije) je bilo izročenih pet odtujenih parfumov in nekaj ostalih predmetov (aku vrtalnik, aku brusilka, aku polnilec z baterijo), ki so bili odtujeni v dveh trgovinah v Mariboru. Vsi predmeti so bili zaseženi. Zasežen je bil tudi PVC zavojček s posušenimi rastlinskimi vršički zelene barve – sum prepovedane droge.

V zvezi kaznivega dejanja tatvine bo zoper državljana BiH podana kazenska ovadba. Za nedovoljeno posest prepovedane droge pa bo izveden hitri postopek z izdajo odločbe v prekrškovnem postopku zoper državljana Srbije.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od 13.8.2019 od 7. ure do 14.8.2019 do 7. ure na območju PP Lendava in Ljutomer prijeli 32 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Pri tem je šlo za državljane Irana, Sirije, Alžirije, Iraka, Libije, Palestine in Maroka. V policijskih postopkih sta dve osebi podali vlogo za mednarodno zaščito – azil, ostali pa so v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.