Policisti na pomurski avtocesti zaznali 122 kršitev prometnih pravil; požar v Babincih izbruhnil na ostrešju

Pomurski policisti so tokrat precej dela imeli na pomurski avtocesti. V cestnem prometu so ugotovili kar 122 kršitev, hkrati pa se nadaljujejo aktivnosti za ugotovitev požara v Babincih. Gospodarsko poslopje je tam zgorelo zaradi požara, ki je izbruhnil na ostrešju.
Minuli petek, med 13. in 20. uro so policisti na pomurski avtocesti izvedli poostren nadzor cestnega prometa. Ugotovljenih je bilo 122 kršitev prometnih pravil. V 79. primerih smo ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost je bila 190 km/h. 21 kršitev smo beležili zaradi kršitev tovora na vozilu in 22 drugih kršitev (neuporaba varnostnega pasu, kajenje v vozilu v prisotnosti otroka, potek registracije, potniki v vozilu …). Policisti so nadzor opravljali skupaj s predstavniki FURS-a in DARS-a.

Požar v Babincih

Sinoči, v soboto, zadnji dan v letošnjem avgustu, so prleški gasilci spet imeli polne roke dela. Okoli 21.20 ure je namreč v Babincih nedaleč od Ljutomer, zagorelo gospodarsko poslopje, po neuradnih podatkih konjski hlev, kjer k sreči ni bilo živali. V vsakem primeru se je nad Babinci in širše po Prlekiji vil bel gost dim, požar pa so gasili gasilci iz kar osmih prostovoljnih gasilskih društev, kar potrjuje njegovo razsežnost.

Na koncu so požar le uspeli pogasiti gasilci iz PGD Babinci, PGD Ljutomer, PGD Noršinci pri Ljutomeru, PGD Krištanci-Šalinci, PGD Cven, PGD Spodnje Krapje, PGD Zgornje Krapje in PGD Mota. Kljub vsemu je v celoti zgorela streha objekta velikosti 1500 kvadratnih (100 x 15) metrov ob tem pa še bale sena. Po prvih ugotovitvah policistov pa je zgorelo celotno ostrešje gospodarskega poslopja na katerem so bili tudi paneli sončne elektrarne.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je bil začetek požara na ostrešju gospodarskega poslopja, kjer so bili nameščeni paneli sončne elektrarne. Požar se je razširil na celotni ostali del ostrešja in drugi del odprtega gospodarskega poslopja. V požaru je bilo uničeno celotno ostrešje gospodarskega poslopja v katerem je bilo seno, kmetijsko orodje in stroji, različni pridelki in drvarnica. V zidanem delu gospodarskega poslopja se je nahajala tudi živina, ki v času požara ni bila poškodovana.

Kriminalisti in policisti še opravljajo ogled kraja požara, zato vzrok in višina požara še nista znana.