Policisti na območju Lendave zasegli rastlinske delce zeleno rjave barve ter odkrili prostor za gojenje konoplje

Lendavski policisti so hišno preiskavo na podlagi odredbe sodišča tokrat opravili na našem območju. Ob tem jim je v pomoč bil vodnik službenega psa iz EVSP Murska Sobota.
Policisti PP Lendava so minulo sredo skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP Murska Sobota na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Lendave. Med preiskavo so našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. Zasegli so posušene rastlinske delce zeleno rjave barve, pripomočke za pridelavo in gojenje ter več sadik različnih velikosti, katere so bile pripravljene za gojenje v posebej prirejenem prostoru.

Po prejetih analizah bo zoper 48 letnika podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika, ter kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu po 187. členu Kazenskega zakonika. Zoper drugega, 48 letnega državljana pa bo uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, ker je imel v posesti prepovedane droge.