Policista pravočasno našla državljana Rusije in ga rešila

9. novembra 2017 ob 18.11 uri je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave M. Sobota s strani ruskega konzula obveščen, da ima državljan Rusije, voznik tovornega vozila na območju Policijske  uprave Murska Sobota zdravstvene težave in nujno potrebuje zdravniško pomoč.
Točna lokacija, kje se ruski državljan nahaja ni bila znana. Predvidevalo se je, da je to počivališče bencinskega servisa Petrol-sever v Murski Soboti. Za reševanje zadeve je bila obveščena in napotena patrulja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota. Policista sta takoj pričela z iskanjem ruskega državljan in ga tudi ob 18.21 uri izsledila na počivališču BS Petrol sever.

Ugotovila sta, da je imel voznik hude zdravstvene težave, bil je še pri zavesti, vendar ni čutil celotne desne strani telesa (sum možganske kapi). Po takojšnjem obveščanju OKC so v kratkem času na kraj prispeli delavci SB Rakičan. Policista sta zagotovila, da se je tovorno vozilo zaklenilo in ustrezno zavarovalo. O celotnem postopku je OKC PU obveščal ruskega konzula.