Policija zdesetkala domačo in gostujočo navijaško skupino

Nafta 1903 je v soboto 21.9.2019, v devetem krogu 2. državne nogometne lige, premagala ekipo iz Rogaške. Pod Lendavskimi Goricami so modro-beli nadigrali najslabšo ekipo prvenstva, srečanje pa je hkrati minilo v znamenju navijaškega pretepa ob stadionu.
Še preden se je nogometno srečanje med ekipo lendavske Nafte 1903 in Rogaške sploh pričelo, so že bili primorani posredovati policisti, saj so gostujoči navijači v neposredni bližini lendavskega športnega parka domače izzvali k spopadu, pri sebi naj bi imeli palice in druge nevarne predmete in ga tudi precej neuspešno zaključili. “Okrog 16.00 je prišlo do kršitve javnega reda pred nogometnim stadionom v Lendavi. Ugotovljeno, da je prišlo do spora in pretepa med navijaškima skupinama dveh nogometnih klubov.” so sporočili dan za tem iz PU Murska Sobota.

Primer je zaključen, izdanih je bilo skupno 17 prepovedi!

“Ob pričetku nogometne tekme, so policisti Policijske postaje Lendava v neposredni bližini športnega stadiona obravnavali množično kršitev javnega reda, kjer je  prišlo do pretepa med navijaškima skupinama. Po zbranih obvestilih so policisti 17 osebam izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah za čas dveh let. Ukrep je bil izrečen 10 gostujočim navijačem in 7 navijačem domačega kluba. Prav tako policisti zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivih dejanj nasilništva in kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje,” so današnji popoldan sporočili iz PU Murska Sobota.