Polfinale pokala: Nafta 1903 jutri proti Radomljanom

Po srečanju v Mariboru -tam so modro-beli kljub porazu dobro zastopali lendavske barve, po tekmi proti Beltincem na domačem terenu, ko je sledila zmaga ter po srečanju v ljubljanski Šiški, ko so varovanci trenerja Dončića z minimalno razliko porazili pomlajeno Olimpijo, jutri sledi težko pričakovani polfinalni obračun proti Radomljam na Brdu pri Kranju. Tam bo seveda tudi naša ekipa.
Jutrišnji popoldan, natančneje ob 17.30 uri bo na sporedu težko pričakovani polfinalni obračun med Nafto 1903 in Radomljami. Danes bo svojo obveznost kot prva opravila murskosoboška NŠ Mura. Nafta 1903 je v minulih tednih odigrala tri pripravljalna srečanja. Kot prvo, je na sporedu bilo srečanje v Mariboru, ko so Lendavčani kljub dobri igri srečanje izgubili, a jim tega ne gre zameriti, saj so prikazali dobro igro. Sledila je zmaga proti Beltincem na domačem terenu in na zadnje še zmaga proti pomlajeni ekipi ljubljanske Olimpije minulo sredo na stadionu ŽAK v ljubljanski Šiški.

Ob takšni igri, kot so jo modro-beli kazali na minulih treh srečanjih, bo prihod na teren nekoliko enostavnejši, saj smo navijači modro-belih lahko prepričani, da so priprave bile izpeljane zelo dobro. Predvsem na udaru pa ne bosta zgolj ekipi kot taki, temveč tudi najboljša strelca ekip, to sta pri Nafti 1903 Jaka Bizjak in pri Radomljanih Sacha Varga, ki na lestvici strelcev kotirata zelo visoko -Varga na tretjem in Bizjak na 4. mestu, oba pa imata do zaključka aktualnega prvenstva v 2. državni ligi isto število zadetkov, 13. Pred njima sta na lestvici le Žan Medved (prvo mesto, Fužinar Vzajemci) in Lovre Čirjak (drugo mesto, Koper), ki imata vsaki po 14 zadetkov.

In če nadaljujemo pri obeh ekipah, se omenjeni poznata iz druge državne nogometne lige, kjer višje kotirajo prav Radomljani (tretje mesto) in na četrtem mestu Nafta 1903 s tremi točkami manj. Mirno bi lahko rekli, da bo jutrišnje srečanje dvoboj precej enakovrednih ekip, kar bo najbrž prineslo trd boj za finalno vstopnico. Ljubitelji nogometa v Prekmurju se, seveda ob ugodnih razpletih za obe prekmurska nogometna kluba nadejajo medsebojnega finalnega obračuna. In kako kaže statistika? Ta je obrnjena v prid Lendavčanom. Glavni sodnik na jutrišnjem srečanju bo Dušan Bezjak.