Polfinale pokala: Danes Nafta 1903 proti Hotizi

Danes v popoldanskih urah se bodo na nogometnem igrišču na Hotizi domači pomerili z ekipo lendavske Nafte 1903. Med omenjenima ekipama se bo namreč odvilo polfinalno pokalno srečanje, obe ekipi pa sta že sicer stari znanki nogometnih zelenic.
Danes ob 17.00 uri bo na Hotizi napeto. V polfinalnem srečanju se bosta namreč pomerili stari znanki, domača Hotiza in lendavska Nafta 1903. Hotiza trenutno igra v tretji državni ligi -vzhod, Nafta 1903 pa se v drugi državni ligi bori za osvojitev drugega mesta na prvenstveni razpredelnici in s tem za možnost za prehod v najvišji rang tekmovanja, kamor so se predvčerajšnjim udeležili murskosobočani.

Hotižani se trenutno nahajajo na petem mestu tretjeligaške razpredelnice. Na zadnjem srečanju so doma z visokih 6:1 premagali Črenšovce, pričakovati pa je, da se bodo ti na vse kriplje borili tudi proti Nafti 1903. Lansko leto sta se tako Nafta 1903 kakor tudi Hotiza pomerili v finalnem obračunu, ta se je odvil v Veliki Polani, v sklopu Festivala nogometa MNZ Lendava. Nafta 1903 je Hotizo takrat premagala s 3:1.

Spomnimo: Lendavčani so v Veliki Polani svoj zmagoviti pohod pričeli v 18. minuti. Za modro-bele je prvi zadetek prispeval Mitja Novinič. V 36. minuti modro-beli beležijo novo višanje rezultata in sicer na 2:0, uspešen pa je bil Vedran Vinko. Pred koncem srečanja je za 3:0 znova zadel Mitja Novinič in sicer v 89. minuti, v sodniškem podaljšku, v 91. minuti pa je rezultat na 3:1 popravil Nino Šprajc.

Delo glavnega sodnika bo na današnjem srečanju opravljal Jožef Koren, stranska sodnika pa bosta Eric Herženjak in Robert Horvat ml. Delegat na srečanju bo Darko Vučko.

Jutri pa sledi še borba v Turnišču. Tudi tam se bo odvilo polfinalno srečanje in sicer med domačimi in ekipo iz Črenšovcev. Gre za ekipi, ki nastopata v tretji državni ligi -vzhod. Črenšovci se nahajajo na osmem, Turniščani pa na desetem mestu prvenstvene razpredelnice. Tudi v Turnišču bodo gledalci zagotovo priča zanimivemu obračunu. Glavni sodnik na srečanju bo Miran Bukovec, stranska sodnika pa bosta Boris Žižek in Zlatko Pintarić. Delegat na srečanju bo Anton Bukovec.

Organizator tekmovanja bo finalni obračun, kamor se bosta uvrstila zmagovalca polfinalnih obračunov, najverjetneje delegiral tretjega junija in sicer v Gaberju, ko se tam odvijajo vaški dnevi. Bosta pa med drugim oba finalista, ne glede na izid finalnega obračuna, uvrščena v pokalno tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.