Pokal: V Lendavo danes prihaja prvoligaš Celje

Z včerajšnjimi tremi srečanji se je pričelo že 27. zaporedno pokalno tekmovanje. V Lendavo danes prihaja ekipa iz Celja, ki se bo ob 18.00 uri pomerila proti Nafti 1903.
Danes v Lendavo prihaja prvoligaš Celje, ki trenutno zaseda šesto mesto na prvoligaški lestvici. Že včeraj se je namreč pričelo 27. zaporedno pokalno prvenstvo, ki sta ga v pokrajini ob Muri odprli ekipi Hotize, ta je igrala proti Krki in Beltincev, ki so se pomerili proti Aluminiju. Pokalni naslov sicer branijo Domžalčani. Poleg Nafte 1903 se bo v pokalnem dvoboju danes pomerila še murskosoboška NŠ Mura.

Celjani priznavajo, da bo današnje srečanje proti modro-belim neugodno. Kapetan celjskega moštva Jure Travner je pred pokalnim obračunom z Lendavčani dejal: “Nafta je resna ekipa, zdaj med drugo-ligaško druščino. Ima visoke ambicije. Da tako v prvenstvu kot v pokalu pride visoko kolikor se bo dalo. Pokal pa je kot vsi dobro vemo specifično tekmovanje. Resnično nekaj posebnega. To je samo ena tekma v kateri si ne smeš privoščiti napak. Maksimalno bomo morali biti osredotočeni na srečanje od prve do zadnje sekunde. V Lendavo gremo jasno po zmago in posledično napredovanje v drugi krog. Po kakovosti smo boljši in to moramo jutri tudi pokazati.”

Zmagovalci včerajšnjih in današnjih obračunov se bodo uvrstili v 2. krog, ki bo na sporedu že v sredo, 6. septembra.