Pokal NZS: Bo Nafta 1903 danes uspešna tudi v povratnem srečanju?

Tekmovanje za pokalno lovoriko se danes nadaljuje. Na sporedu so namreč štiri srečanja povratnih obračunov. Nafta 1903 bo danes gostovala v Velenju in skušala znova premagati tamkajšnjo ekipo Rudarja, kot je to storila že v Lendavi na prvem četrtfinalnem obračunu. Ljubitelji nogometa iz Lendave upamo na najboljše!
Danes popoldan ob 16.30 uri se tudi za Nafto 1903 nadaljuje pokalno prvenstvo. Modro-beli danes gostujejo v Velenju, pri prvoligašu iz dna lestvice, ki so ga Lendavčani na domačem terenu v prvem četrtfinalnem obračunu že premagali. Spomnimo: Srečanje v Lendavi si je šestnajstega oktobra ogledalo kakšnih 500 ljubiteljev nogometa, varovanci Mariana Sluke pa so bili takrat boljši za dva zadetka. 2:1 je bil končni rezultat srečanja, ko sta za modro-bele bila uspešna Alen Ploj in Stjepan Ošterk, za goste pa je zadel Elvedin Džinić. Ekipa Nafte 1903 bo danes imela nekoliko težje delo, saj gre za gostovanje, a ljubitelji nogometa v Lendavi upajo na najboljše.

“Na srečo smo si na prvi tekmi priigrali dobro izhodišče, kar bo vsekakor pripomoglo k našemu cilju, k napredovanju v polfinale. Dosegli smo res ogromno v tem tekmovanju in bi bilo škoda, če bi sedaj izpadli. Vse bomo dali od sebe, da bomo tudi v Velenju prikazali kakovostno igro in napredovali v naslednji krog,” je za spletno stran Nafte 1903 dejal lendavčan Mitja Novinić. Lendavska enajsterica seveda ne skriva ambicij in želj, a je jasno, da je pred ekipo trnova pot, ki pa je lahko uspešna ob trudu, znoju in športni sreči. Srečanje si bo sicer v neposrednem prenosu moč ogledati na programu SportKlub 1.

Marian Sluka:Prvi polčas četrtfinala smo uspešno zaključili, sedaj pa še sledi drugi, ki pa ne bo nič manj zahteven. Prepričan sem, da za to tekmo ni potrebno nikogar motivirati, saj je morebitno napredovanje v polfinale že sama po sebi dovolj velika motivacija. Lahko vam zagotovim, da bomo v Velenju storili vse za napredovanje v naslednji krog.” Lendavska ekipa bo nastopila v popolni postavi, Knapi pa bodo, zaradi bere rumenih kartonov, pogrešali Rijada Kobiljara.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Povratne tekme

Torek
RADOMLJE – CELJE (ob 13.30) /1:1
KOPER – ALUMINIJ (ob 16.30) /0:1

Sreda
RUDAR VELENJE – NAFTA (ob 16.30) /1:2
MURA – DOMŽALE (ob 19.30) /2:3