Pokal MNZ Lendava za mladince: Zmago slavila Hotiza, Nafta 1903 druga, Turnišče tretje

Včerajšnji popoldan se je na umetni travi ob DOŠ I Lendava odvijalo pokalno tekmovanje MNZ Lendava za mladince. Srečanj so se udeležili trije nogometni klubi in sicer lendavska Nafta 1903, Hotiza in Turnišče. Pokal so naposled visoko v zrak dvignili mladinci iz Hotize.
Včerajšnji popoldan je tudi za mladince bil rezerviran za nogomet. Na igrišču z umetno travo so se odvijali dvoboji za prevlado, najuspešnejša ekipa pa je tokrat prišla iz Hotize. Ob 15.00 uri se je Hotiza udarila proti ekipi iz Turnišča, ob 16.00 uri sta svoje moči merili Nafta 1903 in Hotiza ter ob  17.00 uri Turnišče in Nafta 1903. Vse tri dvoboje si je ogledalo okrog 60 gledalcev, predvsem staršev.

Zanimivost omenjenih srečanj je bila, da so se prav vsi končali z enakim rezultatom, torej z 1:0. Srečanje med Hotizo in Turniščem je odločil Tadej Horvat, srečanje med Nafto in Hotizo pa Tihomir Kepe. Največ smole so na zadnjem pokalnem srečanju imeli prav Lendavčani, ki so se pomerili proti ekipi iz Turnišča, saj so srečanje odločili z zadetkom v lastno mrežo. Nesrečni zadetek je prispeval kapetan ekipe Lukas Magdič in s tem presenetil nepripravljenega vratarja, Marka Lörinca, zmago pa pripisal nasprotni ekipi.

Ker pa so se vsa srečanja končala z enakim rezultatom, so zmagovalca naposled odločili streli iz enajstih metrov. Nafta 1903 z ekipo iz Turnišča pri strelih iz bele točke ni imela pretiranega dela in je nasprotnika hitro odpravila. Povsem drugače pa je bilo v izločilnem boju Nafte 1903 proti Hotizi. Tukaj se je več kot odlično izkazal gostujoči vratar David Sarjaš in kar dvakrat ubranil strel iz bele točke. Kot zadnji so strele proti Hotižanom izvedli še Turniščani, ki jim prav tako niso bili kos.

Slast zmage so tako okusili mladinci iz Hotize. Ti se bodo 11. aprila v Ljudskem vrtu pomerili proti Mariborčanom.

Že sicer pa so se za pokal borili še mladinci iz Odrancev in Polane. Ti so bili odpravljeni že v prvem krogu. Odrance je z 0:4 na nogometnem igrišču v Odrancih odpravila prav Nafta 1903, na gostovanju v Turnišču pa je visok poraz doživela ekipa iz Velike Polane.