Pokal MNZ Lendava: Jutri Nafta 1903 proti Turnišču

Jutri popoldan se bosta na nogometni zelenici udarili lendavska Nafta 1903 in ekipa iz Turnišča, v finalu pokala MNZ Lendava za člane. Srečanje se bo odvilo v okviru festivala nogometa MNZ Lendava.

Tudi jutri bodo na svoj račun prišli ljubitelji nogometa. V Odrancih se bo namreč odvijal festival nogometa MNZ Lendava, v okviru katerega se bosta pozno popoldan, v finalu pokalnega prvenstva MNZ Lendava za člane, udarila lendavska Nafta 1903 in ekipa iz Turnišča. Obe ekipi sta si sicer najbližje tudi na prvenstveni lestvici že končane 3. SNL -Vzhod in sicer na sedmem mestu Lendavčani z osvojenimi 38 točkami in ekipa iz Turnišča, s štirimi osvojenimi točkami manj in na osmem mestu.

Ekipi se bosta udarili po tem, ko sta v polfinalu premagali svoje nasprotnike in sicer lendavska Nafta 1903 Odrance, Turnišče pa je prepričljivo premagalo Črenšovce. Lendavska ekipa je v tretji državni ligi vzhod doživela 10 porazov, ekipa iz Turnišča pa dva več, kar sicer moč prevesi na stran modro-belih, a pri tem seveda velja omeniti, da pokalni obračuni velikokrat presenetijo, še posebej finalni. Med drugim nobena od ekip srečanja ne bo odigrala na domačem terenu, kar bo bitko za pokal še dodatno začinilo.

Kot glavni sodnik bo srečanje sodil Bojan Mertik, ob straneh pa mu bosta pomagala Štefan Kepe in Robert Horvat ml. Srečanje bo na sporedu ob 18.00 uri, uradni dvig pokala pa se bo zgodil ob 20.00 uri.