Pogodba podpisana, gradnja dveh igrišč se lahko prične

Lendavski župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Végh Gábor, sta včeraj v mali sejni sobi Občine Lendava podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903.
Z včerajšnjim podpisom pogodbe o podelitvi brezplačne stavbne pravice, ki se je zgodila v mali sejni sobi Občine Lendava in katero sta podpisala župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Végh Gábor, je tudi uradno vse nared za gradnjo dveh manjših nogometnih igrišč z umetno travo, za potrebe bodoče nogometne akademije. Stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let, po preteku obdobja pa bosta igrišči prešli v last Občine.

Včeraj podeljena stavbna pravica je podeljena za trenutno neurejeno zemljišče za Dvojezično srednjo šolo, v skupni izmeri 6.200 m2. Športna infrastruktura bo poleg mladinskega programa, namenjena tudi občanom in srednji šoli, igrišči pa, kljub prvotnim informacijam o ogrevanju, ne bosta ogrevani, bosta pa osvetljeni. Investitor bo gradnjo igrišč moral realizirati do sredine letošnjega leta. Bo pa Občina pri gradnji sodelovala tako, da bo na lokaciji srednje šole uredila nove parkirne prostore, igrišča za odbojko na mivki in postavila naprave za fitnes na prostem.