Pogled v leto 2021: Kateri dogodki so zaznamovali BK Mladost iz Lendave?

“Dobro smo že zakorakali v leto 2022. A žal tekmovanj še zmeraj ni bilo veliko, saj zaradi razmer (bolezni in karanten) tekmovanj ni mogoče izvesti z večjim številom udeležencev,” so zapisali pri badmintonskemu klubu (BK) Mladost iz Lendave. In ob tej priložnosti so si v društvu vzeli čas in strnili leto 2021. Kateri dogodki so zaznamovali klub?
Januarja in februarja so veljali še strogi ukrepi, ki niso omogočali veliko tekmovanj, tudi treningov ne oziroma je vse potekalo v strožjih, omejenih pogojih. Marca se je v Lendavi izvedel regionalni kamp, na katerem so poleg domačinov sodelovali tekmovalci iz BK Branika iz Maribora ter BK Kungote. Na igrišča so se počasi vrnili tudi naši najmlajši igralci. Odigralo se je tudi državno prvenstvo do 19 let za leto 2020, na katerem je Anel Hac Györköš postal državni prvak v dvojicah.

Tudi maja je bilo odigranih še nekaj državnih prvenstev za leto 2020. Na državnem prvenstvu do 11 in 17 let smo v starostni kategoriji do 11 let dobili državno prvakinjo med posameznicami, Najo Horvat. Skupaj z Mio Oletič sta postali državni prvakinji tudi v dvojicah. Svoje zlato je dodal še Anel, ki je ponovno kraljeval v fantovskih dvojicah. Na DP do 13 let sta bila zelo uspešna Tija Horvat in Nikita Pešehonov. Tija je zmagala med posameznicami in v mešanih dvojicah z Nikito, slednji pa je še eno zlato osvojil v fantovskih dvojicah.

Odvilo se je tudi ekipno prvenstvo do 19 let, na katerem je lendavski klub zastopala zelo mlada ekipa. Kljub vsemu pa so osvojili odlično 5. mesto. Odigrano je bilo tudi državno prvenstvo do 15 let. Najvidnejše rezultate sta dosegli Iva Koša in Tija Horvat. Iva se je med posameznicami zavihtela na 3. mesto, prav tako ji je to uspelo v dvojicah s Tijo. V mešanih dvojicah pa je Iva osvojila srebro.

Junija so se že pričeli prvi turnirji za tekoče leto. Na turnirju do 13, 15 in 19 let sta nastopila Iva in Anel. Iva je osvojila srebro med posameznicami, Anel pa zlato v fantovskih dvojicah. Odvil se je tudi turnir do 11 in 17 let, na katerem je Naja Horvat dvakrat zmagala – bila je prva med posameznicami, pa tudi v dekliških dvojicah skupaj z Mio Oletič. V dvojicah v starostni kategoriji do 17 let sta si svoje mesto na stopničkah priborili Iva in Tija.

September je bil mesec večje spremembe. Trenersko mesto, ki ga je dolga leta zasedal Denis Pešehonov, je prevzel dobro znan nekdanji igralec Luka Petrič. Ta mesec se je odvil že tudi drugi turnir za sezono 2021, in sicer do 13 in 19 let. Naja je v mešanih dvojicah posegla po najvišji uvrstitvi. Septembra sta Iva Koša in Nika Bedič bili izbrani v slovensko reprezentanco do 17 let, ki je tekmovala na Evropskem prvenstvu do 17 let v Podčetrtku.

Oktobra je na 2. turnirju do 15 let svojo moč pokazala Iva, ki je slavila tako med posameznicami kot tudi v igri mešanih dvojic. Anel je odpotoval v Dubrovnik, kjer je nastopil na mednarodnem tekmovanju Croatia VALAMAR Junior Open 2021 in tekmovanje zaključil na tretjem mestu. V Lendavi je bil izpeljan še 2. turnir do 11 in 17 let, ki je bil za domače tekmovalce zelo uspešen. Nika Bedič je postala dvakrat zlata (U17), prav tako tudi Naja Horvat (U11). Lendavski klub je ta mesec prejel tudi spominsko listo, saj so leta 2021 beležili 50-letnico delovanja.

Novembra je bilo izpeljano že 16. tradicionalno tekmovanje Srebrna žogica, ki je od časa ukrepov že drugič bilo premaknjeno v konec leta. Tekmovanje je bilo izpeljano z veliko skromnejšim številom tekmovalcev kot vsa leta prej, saj so ukrepi marsikaj otežili. Izkupiček naših so bile štiri zlate medalje. Tekmovanje je bilo posebno tudi za nekatere naše najmlajše, ki so tekmovali prvič. Ta mesec so dobili tudi državno prvakinjo v mešanih dvojicah do 15 let. To je postala Iva Koša.

V zadnjem mesecu leta 2021 so bila izpeljana še državna prvenstva do 11 in 17 ter do 13 in 19 let. Naja Horvat se je izkazala in zmagala tako v starostni kategoriji do 11 kot tudi do 13 let, poleg tega je do 11 let zmagala tudi v mešanih dvojicah. Uspešni pa so bili tudi Sven Pahor in Mia Oletič, ki sta bila 3. v mešanih dvojicah. Mia je bila bronasta tudi med posameznicami do 11 let.

Na državnem prvenstvu do 17 let sta se izkazali tudi Nika in Iva, ki sta med posameznicami postali bronasti, Iva pa je bila tretja tudi v mešanih dvojicah. Na državnem prvenstvu do 19 let sta dekleti medalje osvojili tudi v dvojicah. Nika je postala državna podprvakinja, Iva pa je tudi tokrat osvojila bron. Decembra so imeli tudi majhen zaključek leta, ki so ga zabeležili s klubskim turnirjem. Pričeli pa so tudi z novo aktivnostjo, družinskim badmintonom.

“Vsekakor pestro leto, polno uspehov in številni naslovi državnih prvakov, kljub temu, da je bilo to še eno leto polno ukrepov in povečane skrbi za zdravje. Veselimo pa se že bolj običajnih tekmovalnih pogojev in predvsem, da virus več ne bo imel tako močnega vpliva na naša življenja,” so zaključili v BK Lendava.