Podpisana listina o sodelovanju z Občino Arad iz Romunije

Včeraj sta v lendavski mestni hiši listino o medsebojnem sodelovanju Občin Lendava in Arad iz Romunije podpisala župan občine Lendava, mag. Anton Balažek in župan Občine Arad iz Romunije Gheorghe Falcă.

“S podpisano listino o sodelovanju želimo ustvariti nove priložnosti za povezovanje in poglobiti medsebojno sodelovanje,” so zapisali na spletni strani Občine Lendava kjer dodajajo, da se je sodelovanje med mestoma začelo pred približno desetimi leti, obe občini pa med drugim mejita na Madžarsko, s čimer ju povezuje dvojezičnost in multikulturnost.

Pri Občini Lendava so zapisali, da želita obe občini podpisnici čistine o sodelovanju razširiti kulturno izmenjavo, vzpostaviti sodelovanje med izobraževalnimi institucijami in krepiti sodelovanje na ekonomskem, športnem, socialnem področju ter na področjih varstva okolja in lokalne javne uprave.

Po svečanem podpisu listine o medsebojnem sodelovanju so si vsi prisotni ogledali še razgledni stolp Vinarium Lendava, lendavski grad in Gledališko in koncertno dvorano. Med drugim so se vsi prisotni sestali še z vodstvom podjetja Petrol Geoterm.

“V ospredju pogovorov so bile gospodarske teme, predvsem sodelovanju na področju izrabe obnovljivih virov energije, ter kulturne teme in izkušnje mesta Arad z njihovo kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture,” so še zapisali pri Občini Lendava.

Foto: Občina Lendava