Podjetje MOL Slovenija z dodatno izpostavo prisotno tudi v Lendavi

Podjetje MOL Slovenija je trenutno po vsej Sloveniji prisotno z 48 bencinskimi servisi. Medtem ko sedež podjetja še naprej ostaja v Murski Soboti, so v podjetju minuli petek odprli tudi nove poslovne prostore za potrebe podjetja, in sicer v Lendavi. Ob tej priložnosti so z zavedanjem, da je vlaganje v lokalno okolje bistvenega pomena za razvoj lokalnih skupnosti, podarili tudi donacijo Dvojezični osnovni šoli II iz Lendava, ki je bila prav ta dan organizatorka 26. iger Specialne olimpijade za področje mariborsko-pomurske regije.
MOL Slovenija je članica Skupine MOL, ki je s svojimi poslovnimi aktivnostmi prisotna v več kot 30 državah po svetu. Podjetje MOL Slovenija je bilo ustanovljeno leta 1996 in ima sedež v Murski Soboti. V podjetju beležijo nenehno rast poslovanja na obeh segmentih poslovanja, tako na veleprodajnem, kot maloprodajnem, kjer danes njihova maloprodajna mreža vključuje že 48 bencinskih servisov MOL po vsej Sloveniji. Vzporedno z rastjo poslovanja, raste tudi ekipa sodelavk in sodelavcev, ki na upravi podjetja šteje nekaj čez 50 zaposlenih.

Uradna otvoritev je potekala tudi v sklopu praznovanja še enega pomembnega jubileja v podjetju MOL Slovenija. Okroglo obletnico obratovanja je 25.5.2019 namreč obeležil prvi avtocestni bencinski servis MOL v Sloveniji, ki so ga v podjetju odprli pred 10-imi leti. MOL Pince je tako bil in ostaja poseben mejnik v poslovanju podjetja MOL Slovenija saj je podjetje z otvoritvijo le-tega, svoje produkte in storitve lahko pričelo ponujati tudi neposredno ob avtocesti.

V podjetju MOL Slovenija v skladu s smernicami trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti, veliko pozornosti namenjajo tudi razvoju lokalnih skupnosti. Ob priložnosti praznovanja nove pridobitve in okroglega jubileja bencinskega servisa MOL Pince, so v podjetju MOL Slovenija svoj uspeh tudi tokrat delili s tistimi, ki potrebujejo njihovo podporo. Donacijo so tako podelili Dvojezični osnovni šoli II iz Lendave, ki je bila minuli petek organizatorka 26. iger Specialne olimpijade za področje mariborsko-pomurske regije. Svetovno športno gibanje je namenjeno osebam z motnjami v duševnem razvoju, dogodek pa združuje športnike na športno-tekmovalnem, socialnem in kulturnem področju.

Uradno predajo poslovnih prostorov v uporabo sta izvedla direktorica podjetja MOL Slovenija Valerija Glavač in župan Občine Lendava Janez Magyar. “Vesela sem, da danes odpiramo nove poslovne prostore in praznujemo 10 let delovanja našega prvega avtocestnega bencinskega servisa MOL Pince. V podjetju MOL Slovenija vseskozi odlično sodelujemo z organizacijami v lokalnih skupnostih v katerih delujemo. Veliko pozornosti v našem poslovanju namenjamo prav razvoju lokalnih skupnosti, zato sem ponosna, da smo tokrat z donacijo, Dvojezični osnovni šoli II iz Lendave vsaj malo pomagali pri organizaciji tako pomembnega dogodka za vse njihove učence in udeležence specialne olimpijade,” je ob uradni otvoritvi in predaji donacije povedala Valerija Glavač.