Podjetje KIT Žižki gradi nov proizvodni objekt

Županja Občine Črenšovci Vera Markoja, je meseca avgusta 2019 s podjetjem KIT Žižki podpisala prodajno pogodbo za nepremičnino v obrtni coni “Ogradi” v Črenšovcih. Na podlagi javnega zbiranja ponudb za stavbno zemljišče v izmeri 5.348 m2 je podjetje KIT Žižki zemljišče kupilo za 43.265,32 EUR brez DDV in sedaj že gradi nov proizvodni objekt.
Podjetje KIT Žižki, proizvodnja kovinske opreme, d.o.o. gradi proizvodni objekt za suhoprašno barvanje kovinskih izdelkov v industrijski coni “Ogradi” v Črenšovcih. “Gre za pomemben korak v razvoju domačega podjetja in veliko pridobitev za naše lokalno okolje ter zapolnitev industrijske cone. V novem proizvodnem objektu, katerega velikost je cca 800 m2, bo montiran nov sistem najsodobnejše tehnološke opreme za suhoprašno barvanje kovinskih izdelkov ter prostor za sestavo, pakiranje in odpremo izdelkov, ki se v tem podjetju proizvajajo,” so sporočili iz Občine Črenšovci.

V procesu nakupa so bili že leta 2018, a se je zataknilo pri birokraciji. Projekte je izdelalo podjetje ATRIJ Gradbeni inženiring d.o.o., glavni izvajalec gradbenih del je lendavsko gradbeno podjetje Legartis. Ocenjena vrednost celotnega projekta s tehnološko opremo je dobrih 1,8 milijonov EUR. V podjetju KIT Žižki kljub neugodni situaciji na trgih uspešno sledijo svojim ciljem in se sproti prilagajajo zahtevam trga tudi s posodabljanjem proizvodnih procesov. Kot so dejali, je na omenjeni parceli dovolj mesta še za vsaj tri takšne objekte, kar seveda pomeni še več potencialnih zaposlitev. V vsakem primeru pa načrtujejo nove zaposlitve, saj bodo v nov objekt preselili le del obstoječe proizvodnje.

Na občini Črenšovci upajo, da bo investicijski vložek podjetja KIT v Črenšovce privabil še druge investitorje. Žal podjetje K & K Agro Trade, ki je zemljišče v omenjeni coni kupilo že leta 2014, še ne gradi. Občina se sicer takrat s pogodbo ni zavarovala, da bi v primeru neinvestiranja lahko zemljišče pridobila nazaj.

Z novo investicijo so si zastavili naslednje cilje:

  • plasiranje kvalitetnejših in novih produktov na trg,
  • pridobitev nove tehnološke opreme in povečanje proizvodnih kapacitet,
  • zmanjšanje vpliva na okolje,
  • povečanje prilagodljivosti potrebam na trgu.

Pri podjetju KIT Žižki so strokovnjaki za garderobne omare, skladiščno opremo, arhivske in trgovinske regale ter ostale storitve iz kovinskega programa.