Podjetje Acron d.o.o., PE Office & More DOŠ I Lendava podarilo 2.000 zaščitnih mask

Lendavska izpostava podjetja Acron d.o.o., bolj poznano kot knjigarna in papirnica Office & More, je v minulih dneh lendavski Dvojezični osnovni šoli I Lendava podarilo kar 2.000 zaščitnih mask za enkratno uporabo. Glede na porabo, bo omenjenih zaščitnih mask v šoli dovolj za dober teden dni.
“Ker smo v tem in minulem letu bili vsi deležni veliko izzivov, smo se v našem podjetju odločili, da podarimo nekaj zaščitnih mask šolam in se s tem na nek način zahvalimo šolam za sodelovanja na naših kreativno-dobrodelnih projektih in jih vsaj malo stroškovno olajšamo. Skozi leta smo izpeljali že veliko dobrodelnih projektov in podarili veliko šolskih potrebščin otrokom v stiski, nekateri so postali že tradicionalni: Rišem za prijatelja, Z barvicami do nasmeha, Podari zvezek, Knjiga za prijatelja, Darilo za prijatelja … K projektom nam priskočijo na pomoč tudi šole in vedno se jim skušamo na tak ali drugačen način zahvaliti, tokrat z donacijo mask,” nam je sporočila Katarina Vida iz lendavske poslovne enote Office & More.

Podjetje se je odločilo podariti po 2000 mask 43 šolam, torej skupno 86.000 mask. Podarili jih bodo šolam po celi Sloveniji, tudi v Murski Soboti, Lendavi, Ljutomeru in širši Štajerski. “Za prijazno gesto se v imenu učencev in zaposlenih iskreno zahvaljujemo. Takšna donacija nam pomeni veliko, saj dnevno v naši šoli porabimo okrog 250 kirurških mask. Tako otroci kakor tudi naši zaposleni jih imajo na voljo venomer kadar jih potrebujejo, takšna donacija pa bo nekoliko zmanjšala izdatke za nakup mask,” je za naš spletni portal dejala Tatjana Sabo, ravnateljica DOŠ I Lendava.