Podeljena priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2017

Pomurska gospodarska zbornica je z namenom spodbujanja inovativnosti v regiji objavila že šestnajsti razpis za podelitev priznanj najboljšim inovacijam. Priznanja so bila podeljena na 23. konferenci Pomurskega društva za kakovost.
Priznanje za najboljše regijske inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše. Na razpis za leto 2017 je v razpisanem roku prispelo sedem vlog, ki jih je komisija v sestavi dr. Majda Bagar Povše, mag. Daniel Copot in Silvijan Čivre (komisija deluje v sklopu Odbora za razvoj, inovacije in konkurenčnost podjetij) v skladu z veljavnim Pravilnikom o podeljevanju priznanj inovacijam pregledala in ocenila ter podelila dve bronasti, tri srebrna in dve zlati priznanji.

Podeljena so bila tri bronasta priznanja. Prejeli so jih Miha Jurjovič in Denis Nemeš iz Medicopa, ki sta si priznanje prislužila za zmanjševanje skupne mase reševalnega vozila, Uroš Šumer iz lendavskega Usola, ki je priznanje dobil za tečaj za izvenosno odpiranje, ter Nejc Merčnik iz Arconta, ki je bronasto priznanje dobil za terasno mobilno enoto z možnostjo implementacije strehe in opcijo postavitve k raznovrstnim objektom.

S srebrnim priznanjem so okitili dva izuma. Prejeli so ju Mihael Sušec iz Pomurskih mlekarn za digitalizacijo maloprodaje ter Božidar Rubin, Anton Kranjc in Kornelija Zupančič za protipožarno okno z vgrajenim steklom z enourno požarno odpornostjo.

Tokrat sta bili podeljeni dve zlati priznanji. Prislužili so si ju Suzana Flisar in Matjaž Pavlinjek iz Roto Group, in sicer za izdelavo kajaka za morje Buran 488, ter Tanja Šalamun in Borut Babič iz podjetja Sastela in IT Pharma za terminal za naročanje tort.

Zlati znak Pomurskega društva za kakovost sta šli v roke članici društva Tatjani Žagar in Planiki iz Turnišča.