Pod vplivom alkohola povzročil dve prometni nesreči, padel v vodnjak, sopotnica napadla policiste, razgrajali v bolnišnici, …

Pomurski policisti so tudi tokrat imeli polne roke dela, največ dela pa so imeli z vinjenim mladim moškim ter mlajšo žensko, starejšo mladoletno osebo, ki je napadla policiste. Med drugim so policisti zasegli še 48 komadov avtomobilskih pnevmatik in 15 alu platišč ter obravnavali pretep v enem izmed murskosoboških gostinskih lokalov.
Policisti so bili minuli petek, malo po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na širšem območju Murske Sobote. Kršitelj se je s kraja kršitve odpeljal z osebnim avtomobilom in med vožnjo zaradi vožnje po sredini vozišča oplazil službeno vozilo policije, ki je bilo napoteno na kraj kršitve, ter z vožnjo nadaljeval. Policijska patrulja se je zapeljala za kršiteljem, ki je zaradi vožnje v neprilagojeno hitrostjo v naselju Krog trčil v ograjo pri stanovanjski hiši in poškodoval pokrov vodnjaka.

Voznik je izstopil iz vozila proti cesti ter padel v vodnjak, globok 6 metrov. Policista sta odšla proti vodnjaku, da bi pomagala vozniku. Iz vozila kršitelja je takrat izstopila sopotnica, starejša mladoletnica, s tal pobrala večji kamen in stekla proti policistu z namenom, da ga napade in mu začela groziti. Ker sopotnica poziva in ukaza policista naj se umiri in odvrže kamen ni upoštevala je policist uporabil prisilna sredstva in jo obvladal.

Gasilci so na kraju iz vodnjaka potegnili voznika. Oba kršitelja sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer je kršitelj nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Kršiteljica je bila predana staršem. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V vozilu je bil najden tudi zavojček neznane posušene snovi katera bo poslana v analizo, saj gre za sum prepovedane droge konoplje. V primeru potrditve suma bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek.

Zaradi povzročitve dveh prometnih nesreč bo zoper 26-letnega voznika podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Zoper osumljeno starejšo mladoletnico pa bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Zaseženih 48 komadov avtomobilskih pnevmatik in 15 alu platišč

Policisti Enote vodnikov službenih psov so minulo soboto, malo po 23. uri v naselju Moravske Toplice med kontrolo cestnega prometa zaustavili voznika kombija, romunskih registrskih oznak. V vozilu so se nahajali trije državljani Romunije. Med kontrolo vozila je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažajo 48 komadov avtomobilskih pnevmatik, različnih znamk in dimenzij ter 15 komadov alu platišč. Tujci v postopku s policisti niso vedeli pojasniti izvora predmetov, prav tako pri sebi niso imeli nobene dokumentacije. Zaradi obstoja razlogov za sum, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja, so jim bili le-ti zaseženi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil z namenom ugotovitve izvora zaseženih predmetov.

Kršitev javnega reda in miru

Včeraj, okrog 2.30 ure so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed gostinskih lokalov v Murski Soboti. Po zbranih podatkih na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prostorih gostinskega lokala in pred vhodom prišlo do pretepa med večimi osebami. Zaenkrat sta zdravniško pomoč sami iskali dve osebi, ki sta bili lažje telesno poškodovani. Po do sedaj zbranih obvestilih so bili ugotovljeni trije kršitelji, policisti še izvajajo aktivnosti za ugotavljanje vseh kršiteljev, ki so sodelovali v pretepu. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper storilce izvedli ustrezni ukrep.