Pod lendavskimi griči jutri na sporedu prekmurski derbi

Jutrišnji sobotni večer je vnovič rezerviran za nogomet. Pod lendavskimi griči se bo prvič v letošnji sezoni odvil prekmurski derbi med lendavsko Nafto 1903 in ekipo iz Beltincev. Nepredvidljiva ekipa je modro-belim že velikokrat pokazala da misli resno, a bi gostom po drugi strani lahko trda predla, saj Lendavčani na domačem terenu točk praviloma ne oddajajo.
Pred drugoligaši je četrti krog prvenstva, ki bo na sporedu ta vikend. Šest srečanj bo odigranih jutrišnjo soboto, med slednjimi bo tudi prekmurski derbi Nafte 1903 in Beltincev, dve srečanji pa bosta na sporedu v nedeljo. Sobotno srečanje bi lahko bil popravni izpit tekme v minulem krogu, ko je Oštrek zgrešil z enajstih metrov, s čimer so modro-beli proti Ravenčanom v gosteh zgolj remizirali. Pred navijači in simpatizerji nogometa je znova prekmurski derbi, tega bodo lahko spremljali zgolj preko ekranov, saj bo tekma odigrana brez gledalcev, ki bo vsekakor postregel z napetim, dobrim in hkrati gledljivim nogometom. Nafta 1903 za dosego svojih ciljev ne sme popuščati, enako pa gre zagotovo trditi tudi za domače.

Zanimivost bo tudi družinski obračun, saj si bosta na nasprotnih straneh stala brata iz Odrancev. V gostujoči ekipi ima pomembno vlogo Patrik Raduha, lendavsko mrežo pa bo branil sedem let mlajši odlični vratar Florijan. Čeprav igra v Beltincih, pa ima Patrik na Nafto, kot je dejal že večkrat, lepe spomine, saj je v Lendavi treniral od 12. leta starosti. Spomnimo: Beltinci so lani na domačem terenu Nafto 1903 pošteno presenetili. Čeprav četa trenerja Dejana Dončića ne dosega velikega števila zadetkov, pa se lahko Lendavčani pohvalijo z izjemno trdno obrambo. Minuli krog so Beltinčani doma izgubili proti ptujski Dravi.

Nafta 1903 in Beltinci sta se doslej merila na 12 prvenstvenih obračunih. 5 tekem so dobili Lendavčani, dve sta se končali neodločeno, 5 krat pa so slavili tudi Beltinci. Gol razlika je 22:19. Od tega je bilo v Lendavi odigranih 6 tekem, razmerje zmag pa je sledeče: 3 zmage Nafte 1903, 1 zmaga Beltincev in 2 remija. Beltinci so edino zmago v Lendavi dosegli 18.10.2014, ko so slavili z visokih 0:3. In okrepitve gostov? Ekipo so okrepili 21-letni branilec Aleksandar Zeljković, ki prihaja iz SC Weiz, 18-letni levi bočni igralec Luka Verbič, iz mladinske selekcije Maribora in 23-letni napadalec Mateo Verunica, ki je nazadnje nosil dres Rogaške. Za Beltince ne bo zaigral Luka Marič, ki se je po treh golih vrnil v Fazanerijo.

Gledalci: NIJZ rekel lahko, NZS ne

“Nogometna zveza Slovenije tudi na sobotnem derbiju 4. kroga 2.SNL med NK Nafta 1903 in NK Klima Tratnjek Beltinci ne dovoljuje prisotnosti gledalcev. Sicer je naš klub pridobil pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je za sobotni derbi odobril prisotnost 400 gledalcev, se je pa Nogometna zveza Slovenije žal odločila drugače in izrekla prepoved. V klubu smo naredili vse, kar je bilo v naši moči, da bi naši najzvestejši navijači bili lahko priča prvemu letošnjemu derbiju, toda odločitev NZS je nad nami. Vseeno nas pa nekoliko tolaži dejstvo, da si boste srečanje lahko kljub temu ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na Sportklubu in tam držali pesti za naše fante,” pa sporočajo iz štaba modro-belih.