Pod lendavske griče prihajajo Radomlje

Po visoki zmagi proti prvouvrščeni Gorici minulo soboto, v Lendavo sedaj prihajajo Radomljani. Ljubitelji nogometa v Lendavi vsekakor računajo na še eno zmago, ki bo več kot odlično vplivala na samozavest varovancev Mariana Sluke in predvsem na točkovni izid na prvenstveni tabeli.
Prvouvrščeni Goričani se še vedno pobirajo po visokem porazu na domačem terenu. Lendavska Nafta 1903 je Novi Gorici namreč minulo soboto pustila globok pečat ter s tem začinila sam vrh prvenstvene tabele, saj sta sedaj rivala Gorica in Koper točkovno povsem izenačena. Obe ekipi imata namreč 31 točk, kar ne bo prineslo zgolj tekmovalnosti in živčnosti, temveč morebiti tudi spremembo na samem vrhu. Goričani odhajajo v Brežice, Koprčani pa doma gostijo Jadran iz Dekanov.

Pred ekipami v 2. državni ligi se s 15. krogom končuje prvi del prvenstva, pred igralci pa je še prav toliko srečanj. Glede na prvenstveni koledar, se bo letos odigralo še pet srečanj, vključno z jutrišnjim. Ljubitelji nogometa v Lendavi seveda računajo, da lendavska trdnjava tudi tokrat ne bo premagana, spomnimo, Prekmurje so neporaženi zapuščali zgolj Brici. Radomlje so ekipa s skromnejšimi rezultati v zadnjem obdobju, a se kljub temu nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice, Nafta 1903 po zmagi minulo soboto na petem.

Upajmo, da se Nafta 1903 počasi vzpenja. Realno gledano bi modro-beli v najslabšem primeru lahko iztržili vsaj remi, s kančkom borbenosti več pa tudi zmago. Načeta samozavest je bila Lendavčanom povrnjena že z zmago proti Rudarju na pokalnem srečanju, zmaga v Novi Gorici pa jo je le še utrdila. Dejstvo je, da bi Nafta 1903 po zmagi v soboto postala resen igralec za najvišja mesta na razpredelnici, a bo do dokončnega rezultat potrebno še nekoliko počakati. Srečanje je namreč na sporedu jutri ob 18.00 uri, srečanje pa si bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na kanalu SportKlub1.

Nafta 1903 bo na domačem terenu zaigrala v popolni postavi, gostom pa bo zaradi bere rumenih kartonov manjkal Žan Poglajen. Glavni sodnik na srečanju bo Podgoršek Marko, prvi pomočnik Skok Aleš in drugi pomočnik Bezjak Boštjan. Delegat bo Anželj Damjan.