Pod lendavske gorice prihaja ekipa iz Brd

Pod lendavske griče v 13. krogu druge državne nogometne lige prihaja ekipa iz Brd, ki kotira v spodnji polovici prvenstvene tabele. Nafta 1903 bo jutrišnjo soboto tako imela vnovič možnost osvojiti nujno potrebne tri točke in s tem opraviti popravni izpit po srečanju proti Krki v Novem mestu. Bo prednost domačega terena koristila?
V drugi državni ligi se počasi zaključuje prva polovica prvenstva. Lendavska Nafta 1903 bo v trinajstem krogu na domačem terenu prihajajočo soboto ob 15:30 uri zaigrala proti ekipi Brd in skušala na varno spraviti nujno potrebne nove tri točke. Nafta 1903 se še vedno nahaja na petem mestu prvenstvene tabele, strogo za petami ji je ekipa iz Bilj, gosti pa so se ustalili na trinajstem mestu. Gostujoča ekipa za Lendavčane ne bo ne težek a hkrati tudi ne lahek nasprotnik, je pa res, da bodo modro-beli srečanje tokrat igrali doma, kjer načeloma dominirajo.

Lendavčani na šestih domačih preizkušnjah še niso oddali točke, v povprečju pa so dosegli več kot tri zadetke na tekmo. Poraz v Novem mestu je bil četrti, težava za ekipo pa je tudi starost slednje. Neuradno so modro-beli druga najstarejša ekipa aktualnega prvenstva. Brici, po menjavi trenerja prav tako čakajo potrebne točke. Za Nafto 1903 zaradi izključitve na minulem srečanju ne bo nastopil Leon Leuštek. Denis Halilović bo na jutrišnjem srečanju glavni sodnik, prvi pomočnik bo Robert Šprah, drugi pomočnik pa Davorin Rudasinović. Delegat na srečanju bo Zoran Novarlič.

Vračajo se tudi Gorgone. Na priljubljenem spletnem družbenem omrežju Facebook je lendavska navijaška skupina Gorgone, po tem, ko je vsaj sedem članov prejelo dveletne prepovedi obiskovanja srečanj, sporočila, da se ti vnovič vračajo na odprto tribuno. Lendavskim navijačem so podporo po izreku omenjenih kazni s strani policije izkazali navijači iz Kopra, po tem, ko so na enem izmed minulih srečanj razvili transparent “Neobstoječe prepovedi delite, ne boste ustavili Lendavske bandite.”