Pod Lendavske Gorice jutri prihaja Rogaška

Jutrišnjo soboto in v nedeljo se nadaljuje državno prvenstvo v drugi nogometni ligi. Pod Lendavske Gorice tokrat prihaja ekipa iz Rogaške, ki je trenutno zadnjeuvrščeno moštvo prvenstva, modro-beli pa imajo sedaj priložnost za popravni izpit po neugodnem srečanju v Krškem.
V soboto in v nedeljo se nadaljuje drugoligaški nogometni ples. Večji del devetega kroga bo odigranega jutrišnjo soboto, takrat bo na sporedu šest srečanj, med tem, ko bosta preostali dve srečanji odigrani v nedeljo. V soboto bo odigrano tudi srečanje v Lendavi. V goste k Nafti 1903 tokrat prihaja enajsterica iz Rogaške, ki je trenutno zadnjeuvrščeno moštvo na prvenstveni tabeli z najslabšo bero točk, modro beli pa imajo sedaj priložnost za popravi izpit iz osmega kroga.

Lendavčani po neugodnem srečanju proti ekipi iz Krškega v gosteh s petnajstimi točkami zasedajo peto mesto lestvice. Modro-beli bodo torej jutri napadali šesto ligaško zmago, v obračunu z Rogaško pa bodo v nesporni vlogi favorita. Nafta 1903 je dobila vse štiri ligaške dvoboje s črno-belimi, ki imajo v letošnji sezoni precejšnje težave z doseganjem zadetkov. Slatinčane je ob koncu poletja zapustil Alen Neskić, v minulih letih najboljši strelec Rogaške, zato Damijana Romiha čaka nova zahtevna naloga.

Zahtevna naloga pa čaka tudi lendavskega stratega, Mariana Sluko. Čeprav gre za ekipo iz dna lestvice, se je že nekajkrat pokazalo, da takšnega nasprotnika ne gre podcenjevati. Res je, da imajo modro-beli tokrat prednost domačega terena in da Lendavčani domačo trdnjavo dobro branijo, bo v srečanje potrebno iti kot v vsako minulo oz. vsako prihodnje. Glavni sodnik na srečanju bo Bojan Tkalčič, ob bokih pa mu bosta pomagala Uroš Benc in Marcel Lahovič. Delegat na srečanju bo Miroslav Mužar.