Po žolčni razpravi Marjana Lebar Furjan ostaja na čelu NK Čentiba

Le stežka bi lahko rekli, da se je v mali dvorani čentibskega vaškega doma minulo soboto odvijala redna letna in hkrati volilna skupščina nogometnega kluba Čentiba, sicer jesenskega prvaka v Medobčinski nogometni ligi, predvsem zaradi žolčne razprave, ki se je vlekla debelo uro in pol, skupno kar tri ure trajajočega občnega zbora.
Nekaj minut po devetnajsti uri zvečer minulo soboto se je v mali dvorani vaškega doma v Čentibi odvila redna letna skupščina nogometnega kluba Čentiba, katerega se je poleg vodstva udeležilo še 15 preostalih članov, med njimi tudi igralcev ter predstavnik krajevne skupnosti. Skupščina je bila pomembna predvsem zaradi dejstva, da je bila ta volilna. Marjana Lebar Furjan je že pred časom upravnemu odboru nogometnega kluba podala svojo odstopno izjavo, ob koncu sezone pa jo je nameraval podati tudi blagajnik društva, Bruno Perša.

Minulo tekmovalno leto je ekipa nastopala v Medobčinski nogometni ligi Lendava. Skupno 21 prvenstvenih srečanj je bilo dovolj, da Čentibčani varno prezimujejo na prvem mestu prvenstvene lestvice, odigranih pa je bilo tudi nekaj prijateljskih srečanj, predvsem kar se pripravljalnega dela tiče pred jesenskim delom prvenstva. Kar se aktivnosti tiče so organizirali malonogometni ulični turnir v Čentibi, organizirali prireditev ob 70. obletnici nogometnega kluba, se udeležili Bogračfesta kjer so zasedli odlično 2. mesto.

Ekipa je lansko tekmovalno sezono zaključila na drugem mestu, spomnimo, usodno je bilo predvsem srečanje s takratnimi prvaki lige, Dolgovaščani, sedaj pa prezimujejo varno na prvem mestu. Med tem so v nogometnem klubu zamenjali trenerja, pred ekipo je nekaj prijateljskih srečanj v sklopu priprav na spomladanski del sezone. Te bodo na sporedu v kratkem.

Po besedah blagajnika društva, Brunoja Perše, je nogometni klub posloval dobro. Kar se prihodkov tiče, so jih ti imeli minulo leto za 6.903 evre, od katerih je bilo 1.863 evrov denarja iz razpisov Občine Lendava ter 2.450 evrov sponzorskih sredstev. Iz leta 2019 so v leto 2020 prenesli 890 evrov neporabljenega denarja. Odhodkov je minulo leto bilo za 7.764 evrov. Največ so jih predstavljali sodni in reprezentančni stroški. Teh je bilo za nekaj manj kot dve tretjini. Stanje na dan 31.12.2019 je bilo 29 evrov.

Težave

Tudi nogometni klub Čentiba se srečuje z nekaterimi težavami. Ta ima v novem objektu, v katerem deluje Zavod za turizem in razvoj le slačilnice, sanitarije s tuši, pisarno ter slačilnice za sodnike (pralnica je skupna z omenjenim zavodom), kar je absolutno premalo, je dejala predsednica Marjana Lebar Furjan. Rešitev prostorske stiske minulo občinsko vodstvo ni reševalo, to se sedaj skuša reševati z novim, ideja pa je, da se v večnamenski prostor za potrebe kluba spremenijo bivše slačilnice, kjer bi, po besedah Lebar-Furjanove, bilo dovolj prostora za ostale potrebe (druženja, občni zbori, skladišče …). Med drugim bo, zaradi zaključka petletnega evropskega projekta, v roke tamkajšnje krajevne skupnosti znova prešlo nogometno igrišče, kar so prisotni pozdravili. Težava je tudi obiskanost nogometnih srečanj. Z obiskom tako vodstvo kakor tudi igralci niso zadovoljni, saj ekipa trenutno dosega dobre rezultate.

Marjana Lebar Furjan ostaja

Omenjena skupščina je bila hkrati tudi volilna. Marjana Lebar Furjan je že pred časom upravnemu odboru nogometnega kluba podala svojo odstopno izjavo, ob koncu sezone pa jo je nameraval podati tudi blagajnik društva, Bruno Perša. Na mestu Lebar Furjanove so igralci videli podjetnika Tomaža Šilaka, ki je že kar nekajkrat finančno podprl omenjeni nogometni klub, a se je ta po žolčni razpravi -spor je skorajda eskaliral, umaknil in občni zbor tudi protestno zapustil. Lebar Furjanova do nadaljnjega tako ostaja na položaju predsednice, ta pa ima zaenkrat tudi podporo večine igralcev ter upravnega odbora.