Po vročih dneh pred nami hladna fronta

Minuli petek in soboto smo beležili zaenkrat najvišje temperature v tem poletju. Situacija se nekoliko spreminja, saj bo nad naše kraje prišla hladna fronta. Stabilizacija vremena nas čaka šele predvidoma v sredo.
Vrhunec vročinskega vala smo dosegli minuli vikend, in praktično povsod po državi zabeležili najvišje temperature doslej. Toplotna obremenitev je bila zaradi vlage v ozračju povsod visoka. Danes ponoči je bilo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi.

V torek bo večinoma oblačno s krajevnimi padavinami, na jugu tudi nevihtami. V sredo in četrtek bo na Primorskem deloma sončno, pihala bo šibka do zmerna burja, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo. Od 6. do 11. avgusta Jugovzhodno od nas se bo v naši bližini v višinah zadrževalo odcepljeno jedro hladnega zraka katerega gibanje je precej negotovo. Od petka naprej bo nad srednjo Evropo in Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka.

Temperature v prihodnjih dneh ne bodo tako visoke, kot minule dni. Danes čez dan jih bomo izmerili 25, v torek 22 s padavinami. Padavine je moč pričakovati tudi v sredo, temperatura zraka bo bo še za dve stopinj nižja od torkove. V četrtek jih bomo izmerili 24, v petek in soboto 29 stopinj Celzija. Danes in jutri bodo razmere obremenilne za veliko ljudi. Obremenitev se bo kazala v obliki slabega počutja, povečanega notranjega nemira, razdražljivosti, motenj v spanju, utrujenosti in potrtosti.