Po treh letih bo danes v Petišovcih hrumelo!

Po praktično treh letih se danes na petišovski oval vnovič vrača spidvej. Ljubitelji tega športa boste na svoj račun prišli ob 18.30 uri, ko se bo na spidvej stadionu odvilo državno prvenstvo posameznikov Slovenije in Madžarske.
Današnji pozni popoldan bodo na svoj račun vnovič prišli ljubitelji spidveja. V Petišovcih se bo namreč po treh letih odvila dirka, tokrat državno prvenstvo posameznikov Slovenije in Madžarske. Organizatorji progo in okolico stadiona pripravljajo že praktično celoten teden, dirka pa bo na sporedu ob 18.30 uri. Zadnja dirka se je v Petišovcih odvila 14.7.2019, ko je bilo na sporedu državno prvenstvo posameznikov. Naslov državnega prvaka je takrat na sklepni dirki sezone, spomnimo, ubranil Matej Žagar.

“Na današnjo dirko se je prijavilo 13 voznikov, lahko pa se sicer zgodi, da se nam nenapovedano pridruži še kakšen. Mi smo sicer računali na 16 voznikov, ampak je potrebno vedeti, da so dirke danes denimo tudi na Poljskem, Češkem in v Italiji. Barve Lendave bo, kot edini voznik, zastopal dvakratni državni prvak Matič Ivačič. Mi pričakujemo seveda njegovo zmago,” je dejal direktor dirke, Igor Kolenko, ki je med drugim še povedal, da se bo trening odvil ob 15.00 uri in, da se bodo vrata odprla ob 18.00 uri. Vstopnina je 10 evrov, otroci imajo prost vstop.

“Dirke ni bilo že tri leta. Vse kar zdaj delamo, poteka tako, kot če bi organizirali prvo dirko. Moram priznati, da smo po vsem tem času nekoliko iz rutine, morda smo na kaj pozabili, ampak težav ne pričakujemo. Proga je odlično pripravljena, profil proge je poravnan, imamo nove varnostne blazine in vreme nam bo, kot zaenkrat kaže, dobro služilo. Kar se voznikov tiče, bo danes nastopilo pet Madžarov, štirje Slovenci, Bolgar, dva Argentinca in Avstralec. Odlično bi bilo če bi se nam pridružil še kak Danec,” je zaključil Kolenko.

Štartna lista:

1. Denis Fazekas  🇭🇺 
2. Milen Manev  🇧🇬
3. Matic Ivačič  🇸🇮
4. Norbert Magosi  🇭🇺
5. Richárd Füzési  🇭🇺
6. Cristian Zubilaga  🇦🇷
7. Márk Bárány  🇭🇺
8. Miran Praznik  🇸🇮
9. Nick Škorja  🇸🇮
10. Anže Grmek  🇸🇮
11. Ember Ampugnani  🇦🇷
12. Roland Kovács  🇭🇺
13. Bryden McGuinness  🇳🇿