Po strelu mačke z zračnim orožjem na Hotizi in treh mačk v okolici Ljutomera, pod streli padel še kosmatinec v Turnišču!

Več kot žalostno je, da smo ljudje postali največje “živali na svetu.” Po tem, ko smo poročali o strelu mačke z zračnim orožjem na Hotizi, je neznanec kar tri mačke, prav tako z zračnim orožjem ustrelil v okolici prleške prestolnice, zadnji takšen odvraten primer pa prihaja iz nam sosednje občine, Turnišča.
Žalostno je spoznanje, da v zadnjem času kot po tekočem traku iz različnih delov Pomurja prihajajo informacije o nečloveškem in nehumanem ravnanju posameznikov, ki zastrupljajo, trpinčijo in ubijajo štirinožne prijatelje pse in mačke. Na skrajnem severovzhodu države so prav muce tarča okrutnežev ali kot nekateri pišejo na družbenih omrežjih “človeških izrodkov,” ki so v zadnjih dneh s strli iz zračnega orožja ranili ali pokončali kar nekaj domačih mačk. Tako je očitno, v teh kriznih časih, ko je veliko ljudi v “domači karanteni” nekaterim posameznikom precej dolgočasno. Lastniki in ljubitelji živali ugotavljajo žalostno resnico, da nekateri sploh ne vemo ceniti življenja, ne svojega in še manj drugih živih bitij, kot so denimo živali. Nič krive in dolžne so tarča nevestnih objestnežev v zadnjem času predvsem mačke.

In medtem ko Društvo za zaščito živali Pomurja, policisti PP Lendava in lastniki mačka iz Hotize pri Lendavi iščejo neznanca, ki je z zračnim orožjem ustrelil nič slabega slutečega hotiškega mačka o čemer smo sicer že poročali in ko v Prlekiji, natanko v Podgradju, dober streljaj iz središča prleške prestolnice Ljutomera, lastnik in tudi policisti, iščejo nevestneža, ki je v kratkem času ustrelil tri mačke, se je sedaj “žogica vrnila” na levi breg reke Mure, v Turnišče, kjer je pod streli iz zračne puške padel štirinožni lepotec, ki ga je lastnica imenovala kar Franček. In v nobenem primeru ljudje vsaj z malo razuma ne morejo dojeti, kaj je vodilo nekaterim, da izvajajo “streljanje na žive tarče imenovane mačka.”

“To je (bil) moj maček. Pred pol ure je umrl pri veterinarju na mizi Zakaj? Zaradi strelne rane! Zato lepo prosim, da mi TI, ki v Turnišču streljaš mačke, stopiš pred oči in poveš zakaj? Zakaj to delaš? No ajde imej jajca pa se javi!” je minuli konec tedna na družbenem omrežju objavila lastnica mačka Frančka, ki tretjega streljanja, po decembru in januarju, sedaj ni preživel. V Turnišču je neznanec v zadnjem obdobju večkrat streljal na mačko, možno je, da tudi na druge, a se lastniki ne odzivajo. Tretje streljanje je za omenjenega mačka torej bilo usodno.

Nevropsihiater opozarja na agresijo navzven: Gre za bolezensko-sadistično izživljanje

Dogajanje v “človeški glavi” že dolgo spremlja ugledni, sedaj že upokojeni nevropsihiater Jožef Magdič, dr. med., ki je dalj časa bil tudi sodni izvedenec. O trenutnih izrednih razmerah, Magdič opozarja na nezmožnost komuniciranja med zakonci in partnerji, kar pripelje do nasilja. Gre za nekakšen travamatiziran družinski odnos, kjer je potrebno več komunikacije, ki pa ni možna. “Ko je nekoč prišlo do težav smo šli v službo ali na sprehod, da se je druga stran ohladila oz. izpuhala. Sedaj pa je stanje drugačno, vseskozi smo skupaj med štirimi stenami in zaradi tega prevladuje agresivna komunikacija, ki prehaja v agresivnost in nasilje. Potrebna je predvsem zdrava pamet, ki žal zmanjkuje. Mislim, da gre za agresijo navzven. Človek je sam omenjen z gibanjem, ne more ven, zato je jezen na vse drugo, kar se zunaj giblje in potem želi tem osebkom škodovati tudi s streljanjem. Nekateri namreč težje kontrolirajo svojo agresijo in tukaj po mojem, če kdo strelja na živali gre za bolezensko-sadistično izživljanje. ”