Po smrti župana, občina Puconci z novim županom

Na nadomestnih volitvah za župana Občine Puconci po smrti župana Ernesta Nemca je včeraj to mesto po neuradnih podatkih ponovno prevzel Ludvik Novak. Od zadnjih lokalnih volitev leta 2014 je bil podžupan, pred tem pa je že več kot dvajset let vodil občino.

V 57. letu starosti je 10. decembra 2015 nenadno umrl župan občine Puconci, Ernest Nemec. Nemec je za župana bil izvoljen na zadnjih lokalnih volitvah. Občinska volilna komisija Občine Puconci je 21.1.2016 razpisala nadomestne volitve za župana občine Puconci. Za to mesto so se včerajšnjo nedeljo potegovali Ivan Pintarič (SD), Jožef Ficko (SDS) in Ludvik Novak (SLS). Prva dva sta bila Nemčeva protikandidata že na rednih volitvah leta 2014.

Po neuradnih rezultatih, je največ glasov v občini Puconci prejel Ludvik Novak iz vrst SLS. Volitve je torej dobil v prvem krogu, neuradno z 68 odstotki. Svoje čestitke je županu namenil tudi predsednik SLS, mag. Marko Zidanšek: “Prepričan sem, da bo Ludvik Novak s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami nadaljeval začeto pred toliko leti in poskrbel, da bo Občina Puconci nadaljevala svoj razvoj.”